Grup Scolar Tehnic de Transporturi Cai Ferate

Educatie Licee

Adresa

B-dul Socola, 82, Iasi

Contact

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

Descriere loc

Grupul Scolar Tehnic de Transporturi Cai Ferate Iasi are o istorie de peste 30 de  ani, fiind infiintat sub denumirea de Grup Scolar Cai Ferate, la 1 aprilie 1970, prin  comasarea Scolii Profesionale de Cai Ferate cu Scoala Profesionala Auto, ca urmare a Ordinului 243 emis de Ministerul Transporturilor.      

Scoala Profesionala de Cai Ferate a luat fiinta la 1 august 1955 si a functionat cu cateva clase in cadrul Depoului C.F. Iasi.  Incepand din 1968 scoala profesionala si-a mutat sediul in cladirea noua din Strada Socola numarul 82 iar vechiul sediu devine Centrul de Calificare al Regionalei C.F. Iasi. In primii ani de existenta, formarea profesionala a elevilor a fost orientata spre un numar restrans de meserii feroviare: montatori locomotive si vagoane, lacatus, mecanic intretinere si reparatii utilaje C.F. Grup Scolar de Cai Ferate a anuntat primul examen de admitere pentru liceu la data de 25 iunie 1973, oferind elevilor posibilitatea de a opta pentru alte meserii: mecanic exploatare, intretinere si reparatii locomotive si vagoane, electromecanic comunicatii.

Primele clase liceale au inceput cursurile in septembrie 1973.
Daca in 1978, prima serie de absolventi de liceu este de numai 86 de elevi, in anul 2000 am inregistrat 201 absolventi si 147 in anul scolar 2002-2003.

Produse Grup Scolar Tehnic de Transporturi Cai Ferate

In prezent, Grupul Scolar de Transporturi Cai Ferate Iasi cuprinde 3  forme de invatamant:
                         *  liceu,
                         *  scoala de arte si meserii
                         *  scoala de maistri,
pregatind elevi in domeniile telecomunicatii, transporturi, constructii si lucrari publice.

Fiecare clasa are o specializare strict definita prin CDS, ce corespunde unei branse de activitate feroviara: Material rulant (locomotive si vagoane), Instalatii feroviare (semnale, instalatii fixe si de tractiune electrica), Telecomunicatii, Operator Tehnica de Calcul, Constructii si Lucrari publice.

Se continua astfel traditia invatamantului feroviar romanesc, oferind elevilor posibilitatea de a-si forma deprinderile practice pentru diferite meserii in domeniu.

Remarcam si cu acest prilej colaborarea cu societatile feroviare care asigura toate conditiile pentru desfasurarea orelor de instruire practica:
                         Regionala C.F. Iasi,
                         Societatea de Transport Feroviar Calatori "CFR" S.A.,
                         Societatea de Transport Feroviar Marfa  "CFR" S.A.,
                         Societatea Comerciala Reparatii Locomotive S.A. Brasov - Sectia Iasi,
                         Societatea Comerciala de Telecomunicatii C.F.R. S.A. - Agentia Regionala Iasi,
                         Regia Autonoma de Transport Public Iasi.

Distribuie