MUZEUL “CASA CUZA VODA”

Arta & cultura Muzee & case memoriale

Adresa

Cuza Voda , 80, Galati

Program

  • L - D09:00 - 17:00

Contact

  • Telefon fix0236412408

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

Descriere loc

Primele 3 Sali sunt marcate de piese de arta decorative care se pot regasi si in saloanele mondene din marile capitale europene. Ele denota eleganta, rafinamentul si cultura epocii respective. Printre obiectele ce compun acest ambient se numara: un ceas de semineu, o garniture de salon in stil Ludovic al XVI-lea, un bahut in stil Rococo (sec XIX) si un chaise longue ce au apartinut familiei M. Kogalniceanu, o biblioteca, diverse statuete, aparate foto si de proiectie, patefon, radio, automobile marca ”De Dion Bouton”(1900) s.a. 

Sala de la etaj este dedicate personalitatii si activitatii Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, familiei sale si colaboratorilor sai ( Costache Negri, Mihail Kogalniceanu, Carol I). Se intalnesc: vesminte, accesorii vestimentare, obiecte personale ale unor nume marcante ale istoriei nationale, arme albe si de foc, medalii si alte exponate. 

Colectia de numismatica cuprinde 6.000 de monede, care marcheaza principalele momente din evolutia istorica a teritoriului tarii noastre. In cadrul muzeului se gaseste si o sala dedicate filateliei, care indeplineste functii educative si formative sporind benefic relatiile dintre oameni.

Distribuie