Adresa

Bd. Alexandru Lapusneanu, Tabacarie, Constanta

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

Descriere loc

Parcul Tabacariei se întinde pe o suprafata de cca. 100 ha în jurul lacului Tabacariei din Constanta, fiind unul dintre cele mai frumoase parcuri din Dobrogea si printre cele mai mari din tara. Parcul include trei lacuri interioare, pe malurile carora creste vegetatie bogata, aceasta acoperind o mare parte a parcului. Lacurile cuprind insule, peninsule si istmuri ce dau zonei un aspect romantic. Un farmec aparte este dat de multitudinea de poduri si podete ce faciliteaza accesul peste zonele cu apa.

 

Vegetatia parcului este formata din specii variate de arbori specifici zonelor lacustre: salcii, plopi, chiparosi de balta, stejar rosu, dar si din castani, mesteceni, fagi si magnolii. Minunatele flori din interiorul celor 4 ha ale expozitiei permanente „Expoflora" vin in completarea numeroasele flori ce alcatuiesc flora spontana a zonei. „Expoflora" cuprinde mii de plante din cele mai variate specii. Aici sunt expuse veritabile colectii de plante cum ar fi lalelele, expozitia cuprinzând peste 60 de varietati de lalele.

 

În sezonul de vara, puteti face turul parcului în trenulet. Mica bisericuta din lemn, „Sfântul Mina", se oglindeste si ea pe suprafata lucioasa a apei si da un farmec aparte parcului.

 

Parcul Tabcariei este locul ideal pentru o gura de aer proaspat, o plimbare placuta sau pentru un picnic.

Distribuie