Teatrul de papusi "Guliver"

Arta & cultura Teatre

Adresa

Eroilor, 14, Galati(In incinta Teatrului Dramatic "Fani Tardini")

Contact

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

  • Accepta grupuri
  • Potrivit pentru copii
  • Reduceri grupuri
  • Reduceri elevi/studenti

Descriere loc

Teatrul de Păpuşi Gulliver din Galaţi este o instituţie publică de cultură, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Consiliului Local al Municipiului Galaţi şi a Primăriei Galaţi, fiind finanţată de la bugetul local şi din venituri proprii.

Teatrul de Păpuşi Gulliver a fost înfiinţat la 1 octombrie 1952, având sediul în imobilul situat în strada Eroilor nr. 14. În prima perioadă de existenţă, teatrul se va numi Vasilache. 

Trupa s-a consolidat şi s-a dezvoltat sub conducerea unor directori valorosi, care şi-au pus amprenta asupra profilului artistic al Teatrului gălăţean: actorul Ion Focşăneanu, regizorul Traian Ghiţescu Ciurea, Marcel Ionescu, actorul Dan Ganea. În prezent, Teatrul este condus de prof. univ. dr. Stelian Stancu.

 

Teatrul Gulliver a reuşit să fructifice, de-a lungul timpului, numeroase colaborări cu regizori de seamă, precum Valeriu Moisescu, Cristian Pepino sau scenografi ( Mircea Nicolau).
Teatrul a continuat si după 1989 colaborarea cu regizori de marcă: Daniel Stanciu, Bogdan  Drăgulescu, Attlia Vizauer şi scenografi: Cristina Pepino, Daniela Drăgulescu, Mihai Pastramagiu, Delia Ioaniu.
Toate acestea au favorizat o amplă deschidere pe plan naţional şi internaţional, obţinând numeroase premii.
Teatrul Gulliver este organizatorul celui mai important Festival de animaţie din ţară, care a adunat an de an cele mai importante producţii artistice realizate în ţară, dar şi invitaţi de prestigiu de peste hotare: Franţa, italia, Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova, etc.
 
 
 

 

Distribuie