Teatrul National Timisoara - Sala 2

Arta & cultura Teatre

Adresa

Parcul Civic, Timisoara

Contact

  • Telefon fix0256201117
  • Websitehttp://www.tntimisoara.com

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

  • Accepta grupuri
  • Organizeaza evenimente
  • Reduceri elevi/studenti

Descriere loc

Sala 2 este un spaţiu neconvenţional, fost manej imperial, fostă sală de sport, cvasi-abandonată în ultimii 20 de ani.

 

În prezent, Timişoara este singurul oraş din România, altul decît Bucureşti, al cărui teatru posedă o sală alternativă de spectacol de 250 de locuri. Primul spectacol jucat acolo, Boala familiei M de Fausto Paravidino, a transformat iremediabil fosta Sală de sport nr. 2 într-un loc pentru teatru.

 

Trebuie menţionat că mai mult de două decenii acest spaţiu a fost complet neglijat, ceea ce a făcut ca Sala 2 să ajungă aproape o ruină. Deşi igienizată şi exploatată intens, Sala 2 nu putea funcţiona în condiţii proprii, astfel încît în luna iunie a anului 2009 a intrat în reparaţii capitale. În cele patru luni de lucrări, Sala 2 s-a transformat dintr-o metaforă într-una din cele mai performante săli de spectacol din ţară: şi-a dublat suprafaţa utilă şi a devenit un spaţiu de joc modular, amovibil, o structură independentă de pereţii exteriori, care au fost astfel perfect conservaţi, renovarea respectînd toate datele monumentului istoric.

 

Sala 2 a fost inaugurată în 25 ianuarie 2010, urmînd ca o nouă serie de lucrări, realizate în cursul anului 2010, să-i optimizeze funcţiunile, prin realizarea unui nivel superior care să înglobeze podul de ştăngi, o sală de repetiţie etc.

Distribuie