Macaz - Bar Teatru Cooperativa

Nightlife Bars & Pubs

Adresa

Mosilor, 106, 3, Bucuresti

Program

  • L - J17:00 - 02:00
  • V - S17:00 - 06:00
  • Duminica17:00 - 02:00

Contact

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

Descriere loc

MACAZ este o cooperativă ce funcționează ca teatru-bar, pe principiile autonomiei și orizontalității. Ne stabilim propriile condiții de muncă, ne autogestionăm financiar și, în același timp, oferim o resursă pentru dezvoltarea, mobilizarea și recreerea diverselor grupuri angajate politic din București.

Vrem ca locația noastră din inima orașului, pe Moșilor vechi, să fie o ocazie de reflecție și intervenție cu privire la gentrificarea centrului, precarizarea locuirii și transformarea cartierului.  MACAZ este un loc dedicat consolidării și promovării scenelor activiste și LGBT, inițiativelor autonome și care reprezintă pe cei ce nu se regăsesc altundeva. Din experiența noastră în inițiativele FCDL, Claca și GAP am învățat că orice spațiu, deci și un bar, este dedicat unora și limitat altora. De aceea, la noi nu va fi tolerată nicio atitudine cu caracter rasist, sexist sau homofob.

Teatrul MACAZ propune un teatru politic angajat, în direcția și împreună cu proiecte precum Platforma de Teatru Politic și Gazeta de Artă Politică. Oferim cadrul pentru inițiative angajate critic în realitățile contemporane și care re-povestesc din perspective liberatoare istoria locală. Teatrul MACAZ funcționează după un model de organizare non-ierarhică a echipelor artistice și tehnice, bazat pe solidaritate și sprijin, și susține coagularea și dezvoltarea unei rețele de teatru politic est-european.

Barul MACAZ este un bar cinstit, cu prețuri corecte și apă gratis. Meniul e fără fițe, plătești ce bei, nimic mai mult, nici mai puțin. La barul MACAZ, clientul nostru e egalul nostru: îți comanzi de la bar și îți aduci paharul înapoi. Vizitează-ne și propune evenimente: dezbateri, proiecții, petreceri, lansări de carte, piese de teatru și spectacole de tot felul. Punem la bătaie un spațiu deschis de 120 mp, o terasă de 90 mp și echipament pentru arte performative.

Distribuie