Adresa

Lascar Catargiu, Lascar Catargiu, Iasi

Program

  • L - V08:00 - 24:00
  • S - D08:00 - Ultimul client

Contact

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

  • Accepta grupuri
  • Locuri interior
  • Locuri pe terasa
  • Locuri pentru fumatori
  • Muzica Live
  • Organizeaza evenimente

Descriere loc

A.. te invităm la cafea. Ne găseşti acolo de la 8 dimineaţa.

Ar fi frumos să spunem că facem acest lucru în cel mai altruistic mod posibil, din dorinţa de împărtăşi această uimitoare cafenea, cu orasul Iaşi şi împrejurimile sale, dar ar fi o minciună.

Suntem mai mult decât egoişti. O facem pentru că suntem obsesivi. Ne place cafeaua atât de mult că am gustat o sută de variante de cafea, pentru a o alege pe cea mai bună şi a o servi.

Obsesie împărtăşită de graficeni - design Bogdan Popa, grafician Monica Bordei, prepress Tiberiu Doroftei - tablourile de pe pereţi sunt poleite cu praf de cafea. Şi de managerii locaţiei Laurenţiu Maftei şi Marius Munteanu ce au suportat echipa creativă până ce au devenit coerenţi în a explica conceptul şi a-l implementa cum trebuie (la fel cum designerii se făceau că nu inţeleg termenele legate de buget şi timing).

Dacă nu ştii unde să ne găseşti, iţi spunem să treci pe lângă Biblioteca Eminescu sau dacă vii dinspre Lăpuşneanu sau Piaţa Unirii, depăşeşti Casa Studenţilor, dar treci mai sus, pe lânga Facultatea de Informatică şi ajungi puţin deasupra tuturor, în dealul Copoului, la Maideyi. Şi dacă te întrebi ce înseamnă "maideyi", iţi spunem că e un loc al naraţiei la o picatură de cafea, dar spre deosebire de alte naraţiuni în care doar protagoniţtii au nume, aici tot ei sunt cei care denumesc.

Şi ce ar fi mai frumos, decât un loc ce te întreabă "ce ai fi vrut". Pentru că ştiu să asculte. Dacă eşti blogger iţi amintim că tot aici te-ai întâlnit cu semenii tăi şi ai spus la sfârşit: "e minunat". Şi dacă tot eşti online caută impresii despre Maideyi Dot Ro. pe Google. Că suntem lânga informatică. Poţi să spui şi "myday". Că ştii şi tu... îţi incepi ziua la o cafea. Întotdeauna. Dacă esti medic citeşte "mayday" că 'urgenţele' sunt aproape. Ştii şi tu, francezul 'm'aider'. Te sălvam noi. La o cafea.

Numele l-am luat de undeva din Africa, ai spune că e ciudat. Dar e luat din Africa aia neagră, a boabelor 'arabica' amestecate, pentru tărie, ca să te gândesti la Meryl Streep când spunea "I had a farm in Africa at the foot of the Ngong Hills..." la Africa lui Exupery când spunea înainte de prăbusire "nu mi-am terminat Citadela" sau la Africa lui DiCaprio. Acea însingerată Africa. O gaseşti în reflexia roşiatică al unui ceai rooibos. La noi. La Maideyi.

Distribuie