Adresa

Centrul Vechi, 3, Bucuresti

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

  • Expat friendly

Descriere loc

Centrul Vechi din Bucuresti este un amestec de case vechi din ultimele doua secole, cateva cladiri amenajate modern dar care pastreaza cumva aerul vintage, o multime de terase (vara) si cateva magazine care amintesc de vechea traditie comerciala a acestei zone. Geografic, aria denumita astfel, se gaseste intre Splaiul Independentei, Bd. I.C. Bratianu, Calea Victoriei si Bd. Elisabeta, la care se adauga alte cateva stazi adiacente.

 

Unele dintre numele strazilor din zona amintesc de vechile manufacturi. Aici se aflau cuptoarele fierarilor si mesterilor olari, atelierele tabacarilor, cojocarilor, croitorilor si chiar casele negustorilor. Cea mai cunoscuta strada, Lipscaniul de astazi, este atestata documentar inca din 1589, iar numele se pare ca i se trage de la negustorii veniti aici sa-si desfaca marfurile de la Leipzig (Lipsca).

 

Reamenajarea zonei a transformat-o in cel mai frecventat loc pentru distractie din capitala. Fie vara, fie iarna, aici se intampla tot timpul ceva. Restaurante, baruri, cluburi- de toate pentru toti si, cel mai important, pentru toate gusturile. Daca nu stii ce faci, plimba-te putin prin Centru Vechi si sigur ceva iti va atrage atentia. In plus, daca esti mai visator, reprezentanti ai diferilor locatii stau afara si iti zic prin viu grai ce te asteapta daca intri. Oamenii isi fac treaba pana la capat. Zona este ideala pentru o experienta bucuresteana concentrata intr-un singur loc, mai ales pentru turisti.

Recenzia orasulm.eu

Distribuie