Adresa

Bulevardul Aviatorilor, Herastrau, 1, Bucuresti

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

  • Expat friendly
  • Potrivit pentru copii

Descriere loc

Parcul Herastrau sau Parcul National Carol al II-lea a fost construit in 1936 pe malurile Lacului Herastrau, care are 74 de hectare, si este cel mai mare parc al Bucurestiului. Lacul din centrul parcului face parte din lantul de lacuri al raului Colentina. Inainte de 1930, zona pe care se afla astazi parcul era o zona mlastinoasa care a fost asanata in perioada 1930-1935. Cu aceasta ocazie s-a pus si problema amenajarii intregii suprafete ramase libere, tinand cont si de faptul ca in zona respectiva exista deja Arcul de Triumf.

 

Pozitionarea sa  a fost o atractie particulara inca din secolul XVIII. Sotia printului regent Alexandru Ipsilanti, Doamna Ecaterina, acompaniata de domnisoarele curtii, avea obiceiul de a se plimba cu o barca mare pe lac, in sunetul muzicii turcesti. Ea a ridicat pe malul lacului si un chiosc unde poposea vara. Proiectele pentru acest parc au fost realizate de arhitectii Pinard si Rebhun, iar aleile au fost proiectate de arhitectul Octav Dobrescu. Compozitia vegetala deosebita este opera arhitectului Fr. Rebhun.

 

In prezent, Parcul Herastrau are o suprafata de aproximativ 110 hectare si este delimitat de urmatoarele strazi: Soseaua Nordului, Bulevardul Aviatorilor, Soseaua Kiseleff si Soseaua Bucuresti-Ploiesti. In cadrul parcului sunt amenajate un teatru de vara, pavilioane de expozitii, cluburi nautice si de sport, cafenele si restaurante, un hotel si multe alte facilitati.

Distribuie