• Share

5 lucruri de facut in Bucuresti de luni pana vineri: 30 mai – 3 iunie 2016

5 lucruri de facut in Bucuresti de luni pana vineri: 30 mai – 3 iunie 2016

 

Despre muzica, teatru si carti

 

Stim ca sunt zile incarcate in care abia astepti sa ajungi acasa si sa bagi capu-n perna. Dar sunt si zile in care ai chef de socializat, culturalizat si alte activitati. Cum vrem sa ai parte doar de cele din a doua categorie, tu vii cu energia, noi cu recomandari.

 

Foto – flickr; Sursa: Sean MacEntee.

 

Luni

Azi de la 21:30 baietii de la Lean Left vin in Control. Ii ai pe Ken Vandermark si Paal Nilssen-Love la saxofon si tobe, dar si pe chitaristii de la The Ex, Terrie Hessels si Andy Moor. Un mix intre rock si jazz pe care nu-l auzi prea des. Trupele improvizeaza si o fac bine, asa ca ia-ti bilete din timp. Le gasesti pe eventbook.ro si costa 25 Lei.

 

Marti

Esti pasionat de carti, citesti tot ce-ti iese-n cale si apreciezi oamenii care au talent intr-ale scrisului. Asa ca mergi la RoofBook la Deschis Gastrobar, de la 18:30. Sunt scriitori cunoscuti, incepatori si invitati care iti pot raspunde intrebarilor si curiozitatilor din domeniu. Daca ai imaginatie si dorinta sa incepi sa scrii, afli ce inseamna acest proces, de unde iti poti lua inspiratia si alte secrete cel putin interesante. Svetlana Carstean, Cristian Fulas si Dumitru Badita sunt cativa dintre cei pe care ii vei gasi acolo. 

Cu ocazia asta faci si o fapta buna si donezi minim o carte, a carui univers ai vrea sa-l afle si altcineva. Astfel, ajuti la infiintarea unei biblioteci care se afla intr-o zona cu mai putin resurse.

 

 

Miercuri

Vii la Baasch live, tot in Control. De la 21:00 il poti asculta pe tanarul producator, cantaret si compozitor din Polonia. Cele patru track-uri synth pop ale artistului au fost introduse pe o compilatie, alaturi de selectiile altor pasionati de electro. Sigur ii stii EP-ul de debut, Simple Dark & Romantic Songs, pe care il poti auzi si-n seara aceasta. Intrarea e libera.

 

Joi

Mai e o zi pana cand incepe weekend-ul si te gandesti sa-ti dedici ziua teatrului. Drept urmare iti iei bilet la Clinica sinucigasilor, In Culise. E despre speranta, realitate, care nu-i asa roz cum pare, si ganduri intime. Cam cat de intime, vezi de la 20:00, iar pretul unui tichet e 33,5 Lei. Speram ca nu alegi spectacolele dupa titlu pentru ca cel putin acesta nu e atat de dur cum pare, ci dimpotriva. E vesel si optimist chiar.

 

Vineri

La Guesthouse ai Color - Moomin, Jeremy Underground, Swayzak, Personne. Daca Moomin e vesnic indragostit de muzica, Jeremy e pasionat de viniluri pe care le si colectioneaza, iar Swayzak experimenteaza de la minimal la dub techno, glitch house si click pop. Ai o seara insipirata din stilul groove si soul, cocheteaza cu jazz, funk si se termina cu productii deep. Incepe la 22:00, iar accesul se face pe baza cardului Absolut Color – 25 Lei.

 

 

Distribuie