• Share

Creatorul odei trap Bad Karma, Axel Thesleff, scoate un nou EP numit ”Two worlds”

Creatorul odei trap Bad Karma, Axel Thesleff, scoate un nou EP numit ”Two worlds”

Punctul de plecare al EP-ului dateaza din 2016, cand Axel Thesleff a inceput sa adune idei, iar in 2017, le-a ales pe cele mai bune, le-a finisat si le-a compliat in Two Worlds, lansat azi.

La inceput, materialul discografic arata ca o colectie de piese complementare, dar pe masura ce Axel a mai lucrat la ele, conceptul s-a conturat de la sine. Fiind student la muzicologie, dar si muzician, Axel Thseleff reuseste sa exploreze muzica pe mai multe planuri, de la stiinta la experienta si emotie. Indragostit atat de energia bruta transmisa de o trupa, cat si de precizia aproape supraumana a muzicii digitale, artistul adora aroma vintage a placilor de vinil si puritatea flexibila a productiei digitale in aceeasi masura, cu influente vestice, dar si din estice.

Procesul de creatie al EP-ului ”Two worlds” s-a bazat si pe meditatie, care i-a oferit lui Axel Thseleff o perspectiva largita asupra universului material si spiritual, definit de existenta experientei. Aflat la intersectia dintre aceste doua lumi, uneori apare dualitatea bine-rau, dar conversatia permanenta cu propriul ego creeaza un univers de sine statator, paralel cu cel inconjurator. De aici s-a nascut si numele albumului, ’Two Worlds’, la a carui productie, Axel a lucrat cu artistul foto-video Pekka Keränen, in ultimii 2 ani creionand audio-vizual piesele pentru a desavarsi conceptul si numele pieselor. Mai mult, albumul este o invitatie la interpretare personala, ganduri, senzatii si asocieri unice trezite in fiecare ascultator.

Two Worlds EP

1. AKASHA deschide albumul invitand ascultatorul intr-un roller coaster care evolueaza gradual de la melodii sensibile la beat-uri mai intense, acompaniate de percutie indiana si bass profund. Este o piesa despre contrast si surpriza, combinand sunete tandre si puternice, intr-o reverie melodioasa cu influente estice.

2. SALOMON continua tema constrastanta, insa intr-un ton mai calm la inceput, urmat de influente trap combinate cu tobe, flaut si vioara indiana care inteteste tensiunea. Cu accent pe varietate, atinge climax-ul printr-o zona epica post-rock.

3. ECO foloseste ca fundatie o melodie la flaut, peste care Axel asterne ritmuri de Reggae, o linie de bass dansanta si beat-uri insorite pentru un melanj interesant de influente estice si vestice.

4. CASCADE reprezinta punctul de rascruce al aventurii muzicale dintre cele doua lumi printr-un sound spatiala, influentat de dubstep old school, cu percutie groovy si voci visatoare.

5. DUNYA inchide albumul intr-o maniera euforica, construind prin acorduri de pian si cantari sud-asiatice o calatorie emotionala spre viitor, plina de energie, ca un mix organic de sunete.

Axel Thesleff:

https://www.facebook.com/axelthesleff

https://soundcloud.com/axelthesleff

https://www.instagram.com/axelthesleff/

https://itunes.apple.com/fi/artist/axel-thesleff/541649426

https://open.spotify.com/artist/1OpHMC7Qo3lY1sVYaTUQrG

https://www.youtube.com/channel/UCCipFf6W_vyFc06ro-6yJNw

Distribuie