• Share

Cele mai asteptate evenimente ale lunii mai

Cele mai asteptate evenimente ale lunii mai

 

Cu pasi marunti, dar siguri, ne apropiem de vara si de festivalurile ei felurite. Trecerea aproape ca nu este resimtita, datorita pulsului evenimentelor din oras in aceasta perioada. Luna mai ne aduce unele dintre cele mai asteptate evenimente ale acestui an, pentru care merita sa strangem bani inca de la inceput... sau la cateva zile dupa 1 mai, dupa ce dorul de duca se linisteste putin. Uite care sunt cele mai efervescente petreceri, festivaluri si expozitii care ne vor scoate cu siguranta din casa in aceasta luna!

 

 

evenimente mai 2015 bucuresti

 

 

East European Comic Con 2015 (8-10 mai)

 

East European Comic Con revine in perioada 8-10 mai cu a treia editie, avand invitati precum Hodor (Kristian Nairn) din Game of Thrones si Strax (Dan Starkey), personaj care vine special pentru fanii serialului Doctor Who. Festivalul va transforma pentru 3 zile Romexpo intr-o lume plina de culori, dedicata filmelor, serialelor, jocurilor video si benzilor desenate. Abonamentul pentru cele 3 zile de festival costa intre 49 si 79 de lei, in functie de perioada achizitiei.

 

 

World Press Photo 2015 (8-28 mai)

 

Luna mai este dedicata foto-jurnalismului si fotografiei documentare, mai ales in cadrul Pietii Universitatii din capitala. In perioada 8-28 mai, veti avea ocazia sa admirati si sa va inspirati din fotografiile care au castigat la cea mai renumita competitie de foto-jurnalism din lume, World Press Photo, desfasurata la Amsterdam.

 

 

Waldeck - Rio Grande Romania Tour - Bucuresti (8 mai)

 

Vizitele in Romania au devenit deja o traditie anuala pentru Waldeck, asa ca in aceasta primavara, pe 8 mai, ne vom putea delecta si etala miscarile de dans pe muzica artistului, la The ARK. Evenimentul face parte din turneul de promovare a noului album al artistului, intitulat Rio Grande, urmand un show si in Timisoara pe 9 mai. Pretul distractiei pentru aceasta seara este de 40 de lei in avans si 50 de lei la intrare.

 

 

Selah Sue (13 mai)

 

La 4 ani dupa lansarea albumului de debut, Selah Sue revine cu un nou EP, intitulat Reason. Pe data de 13 mai, artista se va opri la Arenele Romane, in cadrul turneului de promovare a noului album, pentru a alterna trip-hop-ul cu house si electro-soul pe scena bucuresteana. Pretul biletelor variaza intre 120 si 170 de lei, in functie de perioada si categoria aleasa.

 

 

evenimente mari mai recomandari

 

 

Romanian Design Week 2015 (15-24 mai)

 

Hanul Gabroveni devine gazda unei noi editii a Romanian Design Week, in perioada 15-24 mai. 2015 da o dimensiune internationala acestui eveniment, Olanda fiind tara invitata in cadrul acestei editii a Romanian Design Week. Timp de 10 zile, veti putea participa la expozitii, workshop-uri si diverse proiecte. Pentru mai multe detalii, puteti da click aici.

 

 

EUROPAfest – Bucharest International Jazz Competition (16-23 mai)

 

Capitala vibreaza pe ritmuri de jazz in perioada 16-23 mai, datorita evenimentului Bucharest International Jazz Competition. Aflat sub egida EUROPAfest, evenimentul se va desfasura in cadrul Teatrului Excelsior, Teatrului Odeon si in unele spatii neconventionale, precum Ibis Cafe. Sunteti pregatiti sa luati parte la transformarea Bucurestiului in capitala mondiala a jazz-ului pentru cateva zile?

 

 

Noaptea Muzeelor 2015 (16 mai)

 

Noaptea Muzeelor este un eveniment care se sarbatoreste in intreaga Europa, iar Romania nu se dezice nici anul acesta de la organizarea editiei din capitala si nu numai. Pe data de 16 mai, muzeele isi vor deschide portile, oferind vizitatorilor expozitii si evenimente speciale. Elementul de noutate din acest an este dat de acoperirea a cate unui obiect reprezentativ al fiecarui muzeu cu o panza neagra, ca o forma de protest indreptata catre procesul inevitabil al retrocedarilor cladirilor si disparitiei muzeelor si colectiilor muzeale din Romania.

 

 

Roxette - 30th Anniversary Tour (17 mai)

 

Trupa Roxette va vizita capitala pe 17 mai, in cadrul turneului european de aniversare a 30 de ani de activitate a duo-ului suedez. Fiind la a doua vizita, dupa evenimentul din 2011, Roxette va sustine concertul pe scena amplasata la Arenele Romane. Abia asteptam sa ascultam hituri precum "Listen To Your Heart" sau "It Must Have Been Love", melodii pe care am crescut. Pretul biletelor variaza intre 185 de lei si 325 de lei, in functie de categoria aleasa.

 

 

Electric Castle - Telepopmusik (22 mai)

 

Petrecerile de promovare a festivalurilor muzicale din aceasta vara sunt in voga, iar evenimentul de pe 22 mai din Colectiv, in cadrul caruia sunt invitati artistii de la Telepomusik nu se lasa mai prejos. Devotamentul pentru muzica de calitate va rasuna intr-o seara de mai pentru toti melomanii. Ne vedem pe ringul de dans!

Distribuie