• Share

Cele mai asteptate festivaluri in luna lui Brumar

Cele mai asteptate festivaluri in luna lui Brumar

 

Brumar aduce festivaluri pentru toate gusturile, asa ca nu prea este timp de stat in casa. Arta isi pune amprenta asupra capitalei, daruind cate un eveniment oricarei persoane care simte ca dorul de duca o da afara din casa. De aceea, am realizat pentru voi o lista cu cele mai asteptate festivaluri din Bucuresti, indeosebi pentru melomani si cinefili. Iar daca nu va puteti hotari asupra unuia, sunteti invitati sa le degustati pe toate.

 

 

sonoro festivaluri 2014 noiembrie

 

 

Festivalul Filmului Francez 2014 (31 octombrie–9 noiembrie)

 

Festivalul Filmului Francez revine cu a 18-a editie a combinatiei dintre francofonie si filmele frantuzesti. Acesta este un mix care a fost mereu pe placul cinefililor, iar de aceasta data revine cu tema Burlescul in cinematografie. Din trecut pana in prezent. Puteti viziona premiere cinematografice ale celor mai emblematici actori si regizori si o retrospectiva dedicata invitatului de onoare, Pierre Étaix, la Cinema Elvire Popesco.

 


Festivalul national de teatru Independent - FNTi 2014 (3-9 noiembrie)

 

Aflat la a doua editie, Festivalul national de teatru Independent reuneste artistii si companiile de teatru independent din toata tara in locatii precum Godot Cafe Teatru, Teatrul de Arta si Unteatru. Intins pe o durata de 9 zile, festivalul ofera in jur de 10 spectacole pe zi iubitorilor de teatru. Noi credem ca merita sa treceti pe acolo, la un ceai dupa munca, acompaniat de o piesa buna de teatru.

 

 

Urban Eye Film Festival (13-16 noiembrie)

 

Anul acesta, festivalul de film Urban Eye aduce 4 zile de proiectii de filme, dezbateri pe teme legate de oras si viata urbana, workshop-uri de fotografie si de arhitectura, si, nu in ultimul rand, ateliere pentru copii. Organizatorii s-au gandit sa ajute publicul sa se orienteze, folosindu-se de 3 sectiuni tematice pentru colectia lor de filme: Autentic versus Simulacru, Oameni fara case si case fara oameni, Interferente. Cui nu i-ar placea o dezbatere pe aceste teme la Sala Elvira Popescu, dupa o vizionare savuroasa de filme?

 

 

urban eye film festival 2014 festivaluri noiembrie

 

 

Festivalul International de Muzica de Camera SoNoRo editia a IX-a - Bridges (31 octombrie-17 noiembrie)

 

Derulat simultan in Bucuresti, Cluj si Iasi, SoNoRo 2014 cuprinde concerte inspirate de podurile renumite ale lumii. Inafara concertelor tematice, serile va vor mai fi incantate de poezii muzicale alaturi de Cvartetul Tarkovsky, de traditii gipsy alaturi de celebrul violonist maghiar Roby Lkatos si numele sonore nu se opresc aici. Pentru programul complet, dati click aici.

 


Bucharest International Experimental Film Festival (10-14 decembrie)

 

Bucharest International Experimental Film Festival, prescurtat simplu BIEFF, celebreaza a 5-a intalnire cu publicul cinefil prin proiectia a 4 filme prezente la Berlinale Forum Expanded. Veti avea ocazua sa vizionati 33 de filme din 18 tari, organizate pe cinci teme de mare interes: Alternative History, Family Ties, Recycled Cinema, In Search of a Soul si Urban Ghosts. De asemenea, veti mai putea vedea cele mai bune scurtmetraje ale anului 2014, 11 filme create de cineasti romani si o colaborare cu festivalul de dans Cinedans. Acest festival este o desfatare pentru cinefilii, care vor sa ia o pauza de la cotidian.

 

 

 

Distribuie