• Share

City Rush 14-20 septembrie

City Rush 14-20 septembrie

 

City Rush iti da sugestii nu ca sa te convinga, ci ca sa iti satisfaca "that certain itch", nevoia de o experienta draguta sau o descoperire in dedesubturile Bucurestiului.

 

Saptamana asta societatea civila e activa , propunandu-ne discutii si exercitii colective de reactivare urbana. In plus, un pic de funk si un pic de glitch.

 

#eye candy

Primul episod al serilor Housing Stories, care exploreaza experienţa locuirii în Bucureştiul contemporan, se va concentra pe locuirea la bloc. Proiectia in premiera a episodului #Blocuri  va fi urmata de o sesiune de intrebari si o discutie libera. Proiectul Housing Stories e un proiect de film documentar dedicat surprinderii şi promovării diversităţii culturale a locuirii din Bucureşti şi împrejurimi. Evenimentul este organizat de Asociaţia VIRA în cadrul proiectului „Case Vii” si va avea loc la Manasia bar, iar intrarea este libera.

Marti 15 septembrie | Stelea Spatarul 13 | ora 8 pm

 

Bonus: Intre 18 si 20 septembrie are loc prima editie a Festivalului de Film Etno „Culese din Balkani”. Filmele proiectate au ca tema mestesugurile si obiceiurile pe cale de disparitie la taranul contemporan. Puteti vedea peste 10 filme documentare romanesti, printre care 2 premiere. Totul se intampla la Muzeul Taranului Roman. Intrarea e libera „ca pasarea cerului”.

 

 

#ear candy

Sperand la o zi calduroasa de toamna, DISCOTECA  va invita la Piscina Floreasca pentru o seara de funk romanesc. Pregatiti-va pentru un pool party with a twist of romfunk.  

Vineri 18 septembrie | Mircea Eliade 16 | ora 6 pm

 

Bonus:  Miercuri, de la 7 pm, se deschide o noua galerie in Bucuresti, la etajul doi al fabricii Sinatex. SUPRAINFINIT ne invita la o prima  expozitie care scoate in fata cativa artisti new media care se simt ca acasa pe valurile internetului. De vazut pe Popa Nan 82. Afterparty sustinut de Hipdiebattery, domnisoara producator de sunet glitch.

 

suprainfinit galerie

 

# thought candy

A doua sesiune de ODD THEORY propune Peripheral Feminisms, o discutie pornind de la povestea colectivului artistic Le Nemesiache, din Napoli, un grup de femei care a activat in anii '70 si '80, avand un puternic impact asupra vietii culturale din zona. Prezentarea va servi ca pretext pentru o discutie asupra practicilor feministe in contextul actual. Evenimentul este organizat de ODD, un grup de catalisti culturali din Bucuresti, si gazduit de Centrul National al Dansului Bucuresti.

Miercuri si joi, 16-17 septembrie | Bd. Marasesti 80-82 | ora 6:30 pm

 

costa-foru

 

Bonus: Casa Costa-Foru se deschide publicului pentu o luna de evenimente socio-culturale. „Fațadele sunt ale comunității” e un proiect pilot care repune in circuitul urban si social o veche casă boierească prin aducerea laolaltă a comunității. Prin contribuții punctuale, revitalizarea devine un efort comun de apropriere – chiar și temporară – a unui spațiu social și cultural odinioară activ pe scena orașului.

Joi, 17 septembrie | Alea Dealul Mitropoliei 7 | ora 8 pm

Distribuie