• Share

Cum petrecem Ziua Nationala: sugestii de evenimente

Cum petrecem Ziua Nationala: sugestii de evenimente

 

Ziua Romanilor nu inseamna doar parada militara si sarbatoare cu fast, ci si un prilej de a fraterniza la un pahar de vorba sau in cadrul unui eveniment inedit dedicat lui 1 decembrie. Fie ca e zi, fie ca e noapte, lista de optiuni e lunga, asa ca am selectat pentru voi cele mai interesante dintre ele. Desteapta-te, romane!

 

 

 

ziua nationala 1 decembrie evenimente 2012

 

 

 

Pe timp de zi


Parada Militara, o traditie anuala in Bucuresti, incepe sambata la primele ore ale diminetii - gasesti toate detaliile aici, inclusiv o sugestie despre o Parada Alternativa care se lasa cu mult... zbor!

Maestrul Sebastian Papaini te invita la un 1 decembrie "de colectie" la restaurantul Taj, unde va imparti autografe si ii va bucura pe cei prezenti. De mese copioase, cu specific national, vei avea parte si cu ocazia Saptamanii Bucatariei Traditionale Romanesti de la San Michele sau mai bine incalzeste-te cu un vin ales la a 2-a editie a Marii Degustari Nationale din La Copac.

 

Dupa atata mancare si bautura, fa o extravaganta si da o tura pe la Extravaganza Fashion Fair, Targul oamenilor iubitori de frumos si arta in Rooms Cafe. Prima editie se numeste Fall in Red si, pe langa moda si arta, vei putea face o bucurie copiilor de la Școala ”Constantin Stancescu”, comuna Rasuceni, judetul Giurgiu. Patriot pana la capat!

 

 

Pe timp de noapte

 

Atelierul de Productie da startul sarbatorii nationale ceva mai devreme, si anume vineri, 30 noiembrie, ocazie cu care Subcarpati, patriotii alternativi, aniverseaza 2 ani de activitate. Alaturi de ei vor fi si Dan Basu, UFE, plus alti invitati, iar Gojira se va asigura ca incinge spiritele cu o tuica de caise.

 

 

 

aristocratii stand-up

 

 

 

Pe sambata, de 1 decembrie, Aristocratii refuza ziua Romaniei, sub motivatia ca tara ar trebui sa fie multumita ca ei traiesc aici. Si atat. Sa serbeze cei carora le e dor de tara, nu cei care sunt satui de ea. Asa ca ne propun o seara cu multe rasete, ca de fiecare data, in Club Prometheus.

 

Marea UrNIRE incepe in Push Club cu Dragonu’, Morometzii, Mr. Levy, Dan Basu, Karie, Gani & Liry, Bogdan (El Negro), Xela Nam, Pumn de Ţarana, Kapushon, plus Liviu Mihaiu si Oreste - un line-up de romani demni de laude.

 

O alta Mare, de data asta Dubla Nationala este sinonima cu Marea Unire dintre Expirat si OtherSide, vineri si sambata. Shot-urile tricolore sunt dovada spiritului nationalist, iar muzicile se anunta pe masura.

 

Daciada Party din Goblin iti propune un schimb romanesc: tu aduci mileuri, bibelouri si alte simboluri comuniste, iar la schimb primesti palinca, muraturi si eugenii. Fair enough!

 

Si daca tot vorbim de vremuri de mult apuse, hai sa mergem la... discoteca! In Control, Coughy, Batiscaf si Sillyconductor vor anima atmosfera neaosa de lumini si lasere dansante cu ritmuri asortate. Bonus: microrecital al Silviei Dumitrescu!

In Kristal se va petrece un Cenaclu Muzical cum nu s-a mai vazut, cu Fur Coat, Ok Corral si Charlie Boy la aparate, in timp ce la Gaia se da un Bairam de 1 decembrie cu outfit-uri si hit-uri neaose din anii '90.

 

 

Petrece, romane, ca ai de unde alege! Nu ca pe vremuri...

Distribuie