• Share

Design your weekend: arta, fashion si cultura

Design your weekend: arta, fashion si cultura

 

Dupa o saptamana in care toate boxele au rasunat pe ritmuri Depeche Mode, iar punctul culminant l-a reprezentat show-ul remarcabil de miercuri seara, weekend-ul ne transpune intr-o atmosfera plina de design si arta. Romanian Design Week Preview, Noaptea Muzeelor, dar si performance-uri rar intalnite ne provoaca mintea si spiritul, asa ca dam startul la multi-culturalizare!

 

Romanian Design Week, unul dintre cele mai titrate momente ale lunii, incepe pe 17 mai si, timp de o saptamana, anima pasionatii de design, fashion si arta printr-o serie de evenimente creative: expozitii de fotografie, instalatii, discutii de profil, design-ul in toate laturile sale, nimic nu e omis. Programul complet il gasiti aici.

 

 

romanian design week bucuresti 2013

 

 

Sambata se anunta o noapte lunga, lunga si nu ne referim nicidecum la Dj-ala si petreceri. Noaptea Muzeelor promite un program complex si divers, majoritatea muzeelor din capitala, dar si din marile orase ale tarii organizand evenimente dedicate, fiecare pe profilul sau. Garantat pentru toate gusturile! Muzeele deschise in noaptea de 18 mai sunt enumerate aici.

 

Daca vrei sa respiri aer curat, dar sa te si culturalizezi in acelasi timp, afla ca Festivalul Turcesc are loc in Parcul Herastrau si cuprinde arta culinara turceasca, mestesuguri traditionale, expozitii si multe altele. De vineri pana duminica.

 

Pentru comedie, muzica si buna-dispozitie iti recomandam show-ul newyorkezilor de la Voca People: de la a capella la beatbox, oamenii imita sunetele unei orchestre veritabile fara niciun instrument muzical. Adica isi folosesc exclusiv vocea! In plus, extraterestii Voca sunt super simpatici, plin de umor si beneficiaza de o coregrafie geniala. Vineri, sambata si duminica la ArCuB, enjoy!

 

 

voca people concerte arcub 2013

Voca People @ ArCuB

 

Fashionistele si fashionistii se rasfata sambata si duminica la Absolutely Faboulous Fashion and Vintage Fair de la Ambasador, iar Fashion Matters la Shakespeare Bar.

 

Si cum stim ca arta si cultura dau dependenta, mai avem cativa asi in maneca pentru a o mentine:

 

- expozitia Strada x4 de la Van Gogh: "Strada, acea scenă pe care se derulează teatrul vieții, a fost surprinsă în cadre alb-negru și color, în stiluri proprii ce oferă instantanee în care privitorul poate descoperi un gest, o privire, o atitudine, o asociere sau pur și simplu viața de zi cu zi, de lângă el.", spune unul dintre membrii PhotoTeam

 

- Structuri, linie, culoare la Elite Art Gallery, o expozitie de grup a unor artisti ajunsi la maturitatea artistica, creand o corespondenta vizuala intre natura si formele abstracte

 

- Japonia, acest taram fascinant, este prezentata prin prisma a 10 festivaluri de iarna japoneze, fotografiate de Hashinoto Yashinori in cadrul Expozitiei de fotografie japoneza de la Galeriile Artexpo din cadrul TNB

 

- La 90 de ani de la nasterea artistei autohtone Tia Peltz, Muzeul National Cotroceni organizeaza o expozitie care cuprinde un numar impresionant de lucrari, printre care si portretele unor personalitati precum Isac Peltz, Nicolae Tonitza, Gala Galaction, Camil Petrescu.

 

Pentru alte expozitii si manifestari artistice demne de a-ti suscita interesul, click aici.

Distribuie