• Share

La pas: Ziua ne mutam in strada, noaptea in institute culturale

La pas: Ziua ne mutam in strada, noaptea in institute culturale

 

Nici weekend-ul asta nu e rost de stat in casa. Doza de culturalizare si socializare propusa de evenimentele din acest sfarsit de saptamana e mult prea consistenta ca sa-i poti rezista. Si da, creeaza dependenta. Atata noroc ca orasul nu dezamageste si promite fel si fel de evenimente de seama in fiecare zi. Iar cu un dozaj corect, poti sa ai o viata extrem de fericita intr-o dependenta culturala.

 

 

street delivery 2013 arthur verona

Street Delivery @ Arthur Verona

 

Vineri, de la primele ore ale diminetii, strada se inchide pentru masini si se deschide pentru pietoni. Si ramane asa pana duminica seara. Sunt convinsa ca vorbele astea iti suna cunoscut. Da, e vorba de o noua editie a Street Delivery, una din cele mai populare manifestari de cultura urbana. Daca acum ceva ani, pe la inceputuri, eforturile erau nisate pe un manifest urban impotriva masinilor si a poluarii, in ultima perioada evenimentul de pe Arthur Verona a capatat si o nuanta a la bazar. Ceea ce nu-i rau, Street Delivery a devenit un festival al culturalizarii, plin de proiecte ale unor asociatii sau oameni cu initiativa care au ceva de spus despre lumea in care ne plimbam zilnic. In plus, limonada, prajiturelele, Subcarpati, Silent Strike, desenele pe asfalt si iarba racoroasa dau un plus de farmesc celor 3 zile de vara. Cuvantul "hipsteresc" nu a sunat niciodata mai bine!

 

La lasarea serii ne continuam promenada pietonala prin oras, din institut in institut. Proiectii, performance-uri, ateliere de creatie, expozitii, concerte si cate si mai cate - Noaptea Institutelor Culturale e de neratat! Programul complet il gasiti aici.

 

Pana duminica, Muzeul Satului se transforma in cel mai portughez loc din Romania. :) Zilele Culturii Portugheze aduc in prim-plan traditiile si cultura portugheza, prin dans, muzica, proiectii, ateliere pentru cei mici si cei mari, literatura, bunataturi culinare. De notat: sambata de la 18:00 si duminica de la 17:30 iti vor incanta auzul cu muzica portugheza doi artisti get beget: Sebastiao Antunes si Quadrilha.

 

 

roaba de cultura herastrau

La vie en rose @ Roaba de Cultura

 

Din strada in muzeu si apoi in parc: viata e roz la Roaba de Cultura din Herastrau, unde poti sa faci sport, sa participi la ateliere si sa sorbi o bautura racoritoare la concertele de seara sau la proiectiile de film. Daca tot am ajuns pe iarba, afla ca in Parcul Carol, la Arenele Romane, are loc Rock in Parc - intrare libera si concert The Animals vineri seara.

 

A venit momentul sa ne mutam pe terasa: Dianei 4 implineste un an, timp in care a incantat oamenii faini care i-au trecut pragul cu piese de teatru, performance-uri, lansari si concerte cool. In acest weekend nu se dezice si a pregatit un program special care se poate consulta aici.

 

In timp ce unii aniverseaza, altii se muta: terasa Insitutului Francez va deveni pe timp de vara locul de intalnire al comunitatii oamenilor de bine, GensDuBien.

 

Sa ne fie de bine, deci!

Distribuie