• Share

Parcurile din Bucuresti - monumente ale relaxarii si ale activitatilor outdoor

Parcurile din Bucuresti - monumente ale relaxarii si ale activitatilor outdoor

 

De la picnicurile din timpul verii, la plimbarile alerte pe timp de iarna, exista intotdeauna un motiv pentru a vizita unul dintre parcurile bucurestene. Monumente ale relaxarii, parcurile sunt si sursa multor evenimente sportive, piese de teatru in aer liber si concerte, ca sa nu mai vorbim de privelistile impresionante pe care le ofera. Pregateste un picnic sau ia ceva de rontait de la chioscul din parc. Inalta un zmeu, plimba-te cu bicicleta si lasa-ti animalul de companie sa se plimbe in voie. Te-am convins sa-ti petreci macar cateva ore din aceasta primavara in aer liber, intr-un parc? Mai jos, am facut o lista cu cele mai mari si fermecatoare parcuri din Bucuresti.

 

parcuri bucuresti 2015

 

 

Parcul Circul de Stat

 

Amenajat cu peste 50 de ani in urma, parcul Circului reprezinta unul dintre locurile in care frumusetea si relaxarea primeaza. Mijlocul parcului este ocupat de un lac cu izvoare naturale, iar lotusii egipteni ii incarca malurile cu lirism. Este locul perfect pentru o plimbare primavaratica care iti va reincarca bateriile pentru saptamana ce va urma.

 

 

Parcul Ion Voicu (Ioanid)

 

Desi dimensiunea sa nu este unul dintre atributele care situeaza Parcul Ioanid in topul nostru, farmecul sau este greu de ignorat. Amenajat de librarul Ioanid dupa tipare englezesti si frantuzesti, parcul deserveste in prezent ca loc de plimbare al bucurestenilor in cautarea unor experiente relaxante presarate cu intimitate si naturalete.

 

 

Parcul Herastrau (Carol al II-lea)

 

Cunoscut drept cel mai mare parc al Bucurestiului, Parcul Herastrau este, de cele mai multe ori, refugiul bucurestenilor din viata cotidiana. Teatrul de vara, plimbarile cu barca si posibilitatea de a inchiria biciclete sunt doar cateva dintre atractiile care il fac sa devina atat de aglomerat in serile toride de vara.

 

 

Parcul Cismigiu

 

Parcul Cismigiu este considerat a fi cea mai veche gradina publica din capitala. Rotonda unde sunt expuse busturi ale marilor scriitori romani este ideala daca iti cauti inspiratia languroasa, pe cand nevoia de sport poate fi completata cu o plimbare cu bicicleta.

 

 

Parcul Kiseleff

 

Si acest parc se numara printre cele propice plimbarilor si relaxarii departe de vacarmul capitalei. Busturile mai multor oameni de cultura au fost presarate in interiorul parcului, precum si Monumentul Infanteriei Romane. Locatia sa apropiata de Herastrau il face sa fie o optiune viabila atunci cand aglomeratia si tumultul orasului iau cu asalt bancile Herastraului.

 

 

Parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza)

 

Fiind unul dintre cele mai mari parcuri din capitala, IOR este amplasat in partea central-estica a Bucurestiului. Existenta celor 4 insule de pe lacul Titan, Insula Pensionarilor, Insula IOR, Insula Cainilor si Insula Inecatilor, face ca parcul sa reprezinte o atractie pentru bucurestenii care sunt mereu in cautarea unui loc pentru practicarea sporturilor sau doar unui loc pentru relaxare.

 

 

Parcul Tineretului

 

O oaza de liniste si naturalete in partea sudica a Bucurestiului, Parcul Tineretului este alegerea perfecta atat in ceea ce priveste practicarea diferitelor sporturi, precum si relaxarea departe de zumzetul orasului. Datorita amplasarii Salii Polivalente in interiorul sau, actiunile culturale si competitiile sportive pot fi urmarite ca metoda de petrecere a timpului liber.

 

 

Parcul Carol

 

Parcul Carol a fost construit pentru a sarbatori 40 de ani de domnie a regelui Carol I. In prezent, acest parc este inscris pe Lista monumentelor istorice, iar posibilitatile de relaxare sunt nelimitate in incinta acestuia. Fie ca vrei sa sa participi la un spectacol in aer liber la Arenele Romane sau vrei sa vizitezi moscheea construita in apropierea lacului de agrement, Parcul Carol iti va oferi de fiecare data noi privelisti si evenimente.

Distribuie