• Share

Senzatii de weekend: de la Source of Light la filme politice

Senzatii de weekend: de la Source of Light la filme politice

 

Festivaluri de film, teatru, expozitii de arta, de pisici sau de masini, plus niste jazz si electronice de marca - inca un weekend plin in capitala, ca doar nu degeaba suntem in plina primavara, cel mai aglomerat anotimp intr-ale evenimentelor. Cu putin noroc scapam si de ploaie si in oras cu noi!

 

Zilele acestea se desfasoara in Bucuresti doua festivaluri de film, unul cu traditie, scurtmetraje si Dan Chisu, celalalt mai nou si mai nisat, pe filme politice. In acest an, 35 de scurtmetraje din 15 tari vor concura pentru trofeul DaKINO in perioada 3-7 aprilie, iar selectia i-a revenit legendarei Irina Margareta Nistor. Un plus pentru cartieristii din sectorul 3: o parte din proiectii se vor desfasura la Casa Artelor din zona Titan, asa ca nu mai ai nevoie de deplasari pana in centru pentru o portie de film.

 

 

 

cinepolitica festival filme politice

 

 

 

Cinepolitica, unicul festival de gen de la noi, include atat titluri (8 la numar) care vor concura pentru marele trofeu, cat si proiectii ale unor filme celebre si scurtmetraje tematice. Toate la Cinema Studio si la Elvira Popescu, pana duminica, 7 aprilie.

 

Pentru amatorii de performance-uri live, vineri te invitam sa invarti Ruleta Ruseasca la premiera piesei cu acelasi nume de la Teatrul de Arta sau sa asisti la Scene din viata insectelor la Centrul Cultural pentru UNESCO "Nicolae Balcescu".

 

Sambata si duminica iti ramane timp berechet sa arunci un ochi la niste expozitii/manifestari interesante. Instalart/Obiect/ 001 aduce in prim plan Italia anilor '60 la Moir Design Concept Store, in timp ce la Gara de Nord poti sa faci o altfel de incursiune in timp, vizitand trenul regal stationat la linia 14 sau pasind in Muzeul Cailor Ferate, in cadrul Sa stii mai multe, sa fii mai bun.

 

Amatorii de feline sunt asteptati sambata si duminica la SofistiCAT de la Sala Palatului: pisici de rasa de la noi si de peste hotare, plus animalute spre adoptie = "marea pisicareala de primavara".

 

Iar cand vine vorba de cantec, doua duo-uri concureaza pentru cea mai dansanta noapte de vineri: The Martinez Brothers promit un Double Damage de zile mari la Kristal, in timp ce Pachanga Boys vor ura cum stiu ei mai bine un La multi ani eclectic celor de la Static NightClub cu ocazia aniversarii a un an de party-uri, la Control.

 

 

 

sensations source of light romexpo

 

 

 

Sambata te asteapta senzatii tari la o noua editie a Sensation, cu cel mai nou show, Source of Light la Romexpo. Steve Lawler si a sa muzica de referinta va rasuna in boxele de la Studio Martin, iar daca vrei sa omagiezi artisti romani de odinioara, care ne-au facut copilaria mai dansanta, hop cu tine la Atelierul de Productie, la a 3-a editie a Discoteca, cu focus pe Class si DJ Boros

 

Credem cu tarie ca cea mai buna optiune pentru a incheia un weekend de pomina o reprezinta ritmurile de jazz. Asa ca duminica seara comanda-ti un whiskey bun si apaluda cei mai buni interpreti de jazz in cadrul Galei Premiilor de Jazz pe 2012 de la Hard Rock Cafe.

Distribuie