• Share

Top 3 evenimente in Orasul Meu: saptamana 13 - 19 iunie 2016

Top 3 evenimente in Orasul Meu: saptamana 13 - 19 iunie 2016

 

1, 2 Festivaluri si Simfonii pe asfalt

 

Pentru ca suntem oameni mari si stim ce vrem, chiar daca n-avem timp din motive de job si viata in general, pastram totusi putin si pentru ceva-uri utile. Saptamana asta sunt pe lista festivalurile. De film, de statui si simfonii.

 

Foto: flickr; Sursa - piconco.

 

De pe 11 pana pe 17 iunie are loc Festivalul Filmului Evreiesc. Gala de deschidere se desfasoara la Cinemateca Eforie, unde vezi filmul Anomalisa. Ce-i cu filmul asta? E prima animatie din istorie care a castigat Marele Premiu al juriului la Festivalul de Film de la Venetia.

Dar festivalul e si la Muzeul National al Taranului Roman si la Sala Horia Bernea, in care sunt proiectate peste 30 de filme documentare si de fictiune, lungmetraje si scurtmetraje. Aici gasesti programul. Accesul e liber, in limita locurilor disponibile. Insa, cinematograful de la Cinemateca percepe o taxa de 5 Lei, iar sa intri la Gala de deschidere ai nevoie de invitatie.

 

 

Teatrul Masca iti aduce Festivalul International de Statui Vivante, intre 16 - 20 iunie, la Casa Cesianu, Parcul Crangasi si Parcul Alexandru Ioan Cuza.

Are rolul unei manifestari si sprijina Proiectul Bucuresti 2021, Capitala Europeana a Culturii. Mergi si sustine-i, il vezi si pe Brancusi in atelierul din Paris si sculptura sa, „Rugaciune”. In ultimele zile ai sansa sa vezi doua dintre reprezentatiile teatrului, „Zidul” si „Arca lui Lenin”, realizate in tehnica statuii si a  tablourilor vivante, desigur.

Nici strainii nu lipsesc. Vin din Olanda, SUA, Macedonia, Israel, Marea Britanie, Portugalia, Rusia si Germania. Intrarea e, dupa cum te asteptai, libera.

 

 

Ai si Simfonii pe asfalt, prin creart, in Centrul Vechi, in perioada 11 - 26 iunie. Intersectia strazilor Lipscani si Smardan, intre orele 19:00 - 21:00, prefera muzica clasica, jazz-ul si dansul contemporan. Printre artisti se numara baritonul Johnny Alexandru, pianistii Marta Claudia Baceanu, Ioana Isar, Alice Petica, Mihai Sarbu si Valentin Malanetchi si multi altii la vioara, nai, violoncel, formatii si soprana. Ai liber la Bach, Mozart, Ceaikovski, Vivaldi, Strauss, Chopin, Bizer sau Rossini. Enjoy!

 

Distribuie