• Share

Top 3 evenimente in Orasul Meu: saptamana 5 - 11 septembrie 2016

Top 3 evenimente in Orasul Meu: saptamana 5 - 11 septembrie 2016

 

Festivaluri de film, mancare si muzica balcanica

 

Saptamana aceasta festivalurile se intrec in materie de mancare, muzica clasica si orientala. Cum Orasul Meu e la datorie, ti le prezinta in ordine aleatoare:

 

BalKaniK Festival: 09 - 11 septembrie, Uranus 144

Dupa cinci editii, vii la BalKaniK Festival sa descoperi culturi si sa incerci altfel de experiente. In Gradina Uranus, unde ritmurile arabe rasuna in tot cartierul, alaturi de cele indiene, turcesti, egiptene si din Europa de Est.

 

Top 3 evenimente in Orasul Meu: saptamana 5 - 11 septembrie 2016

Foto: BalKaniK Festival FB.

 

Printre cei mai asteptati artisti din line-up se numara Taraf de Haidouks si Kocani Orkestar, in formula Band of Gypsies - cel mai cunoscut taraf din lume, si Omar Souleyman, supranumit starul muzicii arabe. Nu lipsesc nici Masala Orchestra, Antwerp Gypsy-Ska Orkestra, Orange Blossom si Cumbus Cemaat.

Organizatorii ti-au pregatit si un targ cu obiecte de design interior si vestimentatie de colectie, obiecte traditionale create de artizani locali sau designeri cunoscuti, expozitii de fotografie, ateliere pentru copii si demonstratii de mestesuguri. Te relaxezi in zona lounge sau daca esti gurmand, ai la dispozitie foodcourt-ul.

Abonamente pentru cele trei zile de festival gasesti pe eventbook.ro, iar preturile pornesc de la 120 Lei - acces general si cresc daca alegi sa te cazezi la hotel Ibis. Incepe la ora 12:00, iar biletul pentru o zi este 50 Lei.

 

Bucharest Street Food Festival: 08 - 11 septembrie, Romexpo

Unde e mancare delicioasa, esti si tu. O stim noi, o stii si tu si prietenii tai. Doar de la ei ai aflat de Bucharest Street Food Festival. De la noi afli ca sunt peste 11.500 de metri patrati cu rulote, carute, biciclete si food trucks cu burgeri, hotdogs, sandvisuri, tacos, barbeques, paste, burritos, inghetata si alte minunatii pe placul veganilor, vegetarienilor si iubitorilor de mancare, in general. Ai varietate si la bauturi, doar trebuie sa te hidratezi corespunzator.

Tine cont si de sfaturile de aici daca vrei sa profiti cu cap de investitia facuta si sa nu te alegi cu vreo indigestie fix in zilele tale libere.

In fiecare zi, incepand cu ora 13:00, Dub Pistols, Golan, Suie Paparude, Argatu, Subcarpati vin sa faca atmosfera, alaturi de multi altii. Abonamente gasesti pe buchareststreetfoodfestival.ro sau myticket.ro - 42 Lei.

 

Top 3 evenimente in Orasul Meu: saptamana 5 - 11 septembrie 2016

 

Bucharest Music Film Festival: 09 - 18 septembrie, Piata Universitatii

Daca pana acum erai obisnuit sa mergi in Piata George Enescu, anul asta Bucharest Music Film Festival se muta in Piata Universitatii.

In prima seara, dirijorul Tiberiu Oprea te pune la incercare cu cele mai cunoscute melodii din coloana sonora a filmelor Hollywoodiene si nu numai. De la Spiderman la Tom si Jerry sau filme romanesti pentru copii, trebuie sa le recunosti.

Pe parcursul evenimentului sunt prezente Mirabela Dauer, Corina Chiriac, Filarmonica George Enescu, Orchestra Nationala Radio, Bucharest Symphonic Pop, mezzosoprana Aura Twarowska, soprana Katarzyna Dondalska, tenorul Sergi Giménez Carreras si multi altii.

Te relaxezi pe muzica lui Ceaikovski, polcile lui Johan Strauss, uverturile si ariile lui Mozart sau dansurile ungare a lui Brahms si te bucuri de surprizele pregatite de organizatori.

Accesul e gratuit, iar spectacolele incep in weekend de la ora 21:00, iar in timpul saptamanii de la 19:00.

 

Top 3 evenimente in Orasul Meu: saptamana 5 - 11 septembrie 2016

Foto: Bucharest Music Film Festival.

Distribuie