• Share

Zilele Bucurestiului: programul complet al evenimentelor

Zilele Bucurestiului: programul complet al evenimentelor

 

In fiecare an, cu ocazia Zilelor Bucurestiului, capitala devine un imens loc de joaca pentru arta, carte, muzica, iesiri in strada si in parcuri, toate prezentate intr-o maniera care are mari sanse sa ii scoata pe bucuresteni si pe vizitatorii sai in mijlocul actiunii. Sa vedem, deci, ce ne pregateste orasul de ziua sa. 

 

Muzical, o duce bine de tot. Intamplarea fericita face ca Zilele Bucurestiului sa se suprapuna cu Festivalul George Enescu, care tine capitala intr-un ritm muzical alert. Spre exemplu, Festivalul Piata George Enescu muta muzica din salile somptuoase in strada si, pana pe 28 septembrie, incanta piata cu concerte, recitaluri de pian si vioara, concerte camerale si multe alte activitati culturale, toate cu intrare libera.

 

 

muzica clasica metrou 2013 zilele bucurestiului

 

 

Din strada ne mutam in adancimile metroului: Muzica Clasica la Metrou a ajuns la editia cu numarul 2 si, pana sambata, intre orele 17:30 si 19:00 poti sa-ti faci calatoria mai placuta ascultand direct pe peron recitaluri ale unor tineri de la Conservator sau de la Opera, insotite de grafica, desen, pictura, dans contemporan si tango. In statiile Piaţa Unirii 1, Piaţa Unirii 2, Universitate, Piaţa Victoriei 1, Piaţa Victoriei 2 şi Gara de Nord.

 

Ne mutam din nou in strada pentru ca Gala Folk You se muta si ea din Vama in Centrul Vechi, pe Strada Franceza, si, de vineri pana duminica aduce la microfon nume precum Taxi, Vama, Nicu Alifantis, Florin Chilian sau Vita de Vie. Programul complet, precum si lista completa a artistilor invitati se acceseaza printr-un click aici.

 

Mai retras, in Parcul Titan, Sarbatoarea Cantecului Romanesc reuneste sambata omagii aduse atat Bucurestiului, care implineste 554 de ani de la atestare, cat si Mariei Tanase, la 100 de ani de la nastere. Brass Quintet, Armata Romana, Cornelia Tihon, Taraful Daniel Badoi si Hara vor incepe ceremoniile, iar legendele folk-ului romanesc (Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Ţandarica, Jozsef „Ioji” Kappl) vor urca impreuna pe scena pentru un final apoteotic al serii, condimentat cu artificii.

 

N-ai carte, n-ai parte. Dar nici motive de ingrijorare, intrucat BiblioCity si Strada de C'arte se vor asigura ca fiecare isi va servi portia de literatura, asezonata cu teatru, filme, discutii, ateliere. Dar sa le luam pe rand.

 

 

biblioteca metropolitana bibliocity

 

 

Organizat de Biblioteca Metropolitana, BiblioCity ne invita, pana pe 24 septembrie, la piese de teatru, lansari de carte, proiectii de filme, cenacluri literare, expozitii, dezbateri, ateliere creative, concursuri si tombole cu premii in carti, evenimente stradale si vizite ghidate prin sediul central al bibliotecii. 

 

Strada de C'arte transforma Strada Boteanu in zona pietonala si reuneste 14 edituri si librarii, expozitii de arhitectura, proiectii de filme, concerte de blues si jazz, seri de poezie, dezbateri si ateliere de pictura si desen pentru copii, totul intre 20 si 28 septembrie, pe final de George Enescu, sub bagheta Bibliotecii Centrale Universitare Carol I.

 

Pana si mall-urile celebreaza capitala, iar cel mai cu traditie dintre ele, Mall Vitan, gazduieste Targul de Placeri Urbane - Bucuresti Mallipsitor intre 19 si 22 septembrie. Atat frigurosii, cat si pofticiosii sau pasionatii de arta vor avea de castigat: cartile, muzica, fotografia, antichitatile, design-ul vestimentar, cosmeticele, precum si confiseria, dulciurile fine sau ceaiurile vor avea standuri dedicate. Printre ele se vor perinda spectacole de teatru si dans, mici concerte, anecdote, istorioare si barfe.

 

Se lasa seara? Cu atat mai bine: Turul ghidat pietonal nocturn are startul de la ora 19:00 din fata Teatrului Odeon. Cu tema "Moravuri, obiceiuri si obsesii bucurestene", turul va avea 8 opriri pe o distanta de 1 km si, timp de 2 ore, te va introduce in viata capitalei si a locuitorilor sai din secolele XIX si XX.

 

La Bulivar, birjar!

Distribuie