• Share

Expati in Orasul Meu: Maurizio Landi gateste de 9 ani intr-un Bucuresti pe care il considera magic si unde nu ar schimba aproape nimic

Expati in Orasul Meu: Maurizio Landi gateste de 9 ani intr-un Bucuresti pe care il considera magic si unde nu ar schimba aproape nimic

 

Prepara bucate felurite si a locuit deja in multe tari ale lumii, de la Franta sau Anglia pana la SUA si Orientul Indepartat. Dupa atatia ani de calatorii si munca s-a hotarat sa mai respire un pic. Iar pauza de respiratie l-a adus in urma cu 9 ani la Bucuresti, oras care i s-a parut fascinant si l-a impactat atat de tare, incat a hotarat sa se mute aici. In prezent Maurizio Landi este chef la cafeneaua Jazz Book din oras.

 

 

Maurizio Landi - Italia


Orasul Meu: Cum a inceput povestea ta de dragoste cu Bucurestiul?

 

Maurizio LandiAm ajuns pentru prima oara la Bucuresti acum 9 ani, in calitate de turist si l-am gasit magic, asa ca am hotarat sa ma mut aici.

 

 

OM: Un loc in care te simti intotdeauna in largul tau in oras.

 

Maurizio: Ma simt bine in Herastrau, printre zeci de oameni, de chipuri si zeci de povesti.

 

 

OM: Ce ai schimba la cartierul in care locuiesti?

 

Maurizio: Ce-as schimba la cartierul in care locuiesc, dar si in intreg orasul ar fi culoarea blocurilor, a cladirilor, mult prea terna dupa parerea mea.

 

 

OM: Care e cea mai frumoasa amintire a ta legata de oras?

 

Maurizio: Cele mai frumoase amintiri sunt pentru mine plimbarile prin parcurile bucurestene. 

 

 

maurizio landi jazz book

 

 

OM: Tu si orasul in cea mai trista experienta de pana acum.

 

Maurizio: Exista o realitate trista a acestui oras pe care o vad aproape zilnic: copiii si batranii care cersesc o bucata de paine pe strazi. Sunt surprins ca intr-un oras de nivel european precum Bucurestiul, autoritatile raman indiferente in aceasta privinta.

 

 

OM: Cand / cum te face Bucurestiul sa te simti ca acasa si, daca l-ai compara cu orasul tau natal, ce ai spune?

 

MaurizioPot afirma cu tarie ca Bucurestiul a devenit o a doua casa pentru mine, iar daca ar fi sa-l compar cu orasul meu natal, Milano, as spune ca oamenii de aici sunt mult mai sociabili, mai calzi si mai saritori.

 

 

OM: Ti s-a intamplat deja sa te indragostesti in oras? Daca da, unde, daca nu, imagineaza-ti unde ti-ar placea.

 

MaurizioE greu sa nu te indragostesti de frumoasele fete din Bucuresti! Mi s-a intamplat si mie intr-o zi calduroasa de august, in Herastrau.

.

 

OM: Un loc in care ti-ai invita prietenii in oras.

 

Maurizio: Mi-as invita prietenii in Centrul Vechi

 

 

OM: Cat de tare de deranjeaza prezenta cainilor fara stapan?

 

Maurizio: Prezenta cainilor fara stapan este foarte suparatoare, mai ales ca am fost deja muscat!

 

 

OM: Cat timp te mai vezi locuind in Bucuresti si cu ce alt oras l-ai schimba?

 

MaurizioMa vad locuind la Bucuresti pentru multa vreme. Nu as schimba nimic in oras, nici macar casele triste sau gaurile din asfalt – asta-i farmecul lui! Ar fi ca si cum s-ar incerca o transformare a Colosseumului la Roma, caz in care Roma nu ar mai fi aceeasi!

 

 

P.S.: Daca aveti cunostinte sau prieteni din alte tari care locuiesc, temporar sau permanent, intr-un oras din Romania si credeti ca le-ar placea sa ne raspunda la cateva intrebari, va rugam sa trimiteti un mail pe adresa [email protected] cu mai multe detalii.

Distribuie