• Share

5 filme de vazut la BIEFF 2016

5 filme de vazut la BIEFF 2016

 

A inceput de ieri BIEFF, singurul festival de film experimental din oras. Timp de o saptamana, ecranele de la Elvira Popescu sau MTR vor fi animate de cele mai noi productii cinematografice care duc la un nou nivel ideea de experiment in cinematografie. Ti-am pregatit o lista cu cinci filme numai bune de vizionat. Iar daca te convingem si vrei sa mergi la festival, un abonament te va costa 35 de lei.


bieff 2016

 

1. Gratie colaborarii dintre festival si sectiunea Quinzaine des Réalisateurs Cannes, pe 16 martie poti vedea, la Elvira Popescu, Peace to Us in Our Dreams, semnat de lituanianul Sharunas Bartas. O escapada estivala la casa de la tara a unui intelectual devine prilej de meditatie asupra vietii.

2. La capitolul scurtmetraje, iti propunem calupul din sectiunea Rebranding Humanity prezentata cu ajutorul Berlinale Forum Expanded. Printre acestea, filmul american This Is Cosmos, care prezinta viitorul omenirii dintr-o perspectiva utopica.

 

3. Ce zici de un film dans-opera pentru joi seara? In cadrul unui featuring dintre BIEFF si festivalul LIKE CNDB, va fi proiectat filmul Symmetry, urmat de o discutie cu regizorul Ruben van Leer. Promovand teme precum viata, iubirea sau filosofia, filmul a fost realizat in Elvetia, la CERN – sediul Marelui Accelerator de Particule, cea mai mare instalație experimentală construită vreodată. De la 19.00 la Sala Stere Popescu, Centrul Dansului.


4. Pentru o felie de experimentare cinematografica made in ro, nu ocoli nici scurtmetrajele adunate in sectiunea Experimented in Romania.

5. Gala de inchidere te invita la o reintalnire cu un maestru al magiei cinematografice, Peter Greenaway. Filmul Eisenstein in Guanajuato este inspirat de povestea celui mai cunoscut regizor rus al filmelor mute Sergei Eisenstein si de calatoria pe care acesta o face in Mexico in anii ’30. Iar la peste 70 de ani, regizorul britanic nu inceteaza sa ne uimeasca.

Distribuie