• Share

Bucuresti Horror Story: turul celor mai deprimante locuri din oras

Bucuresti Horror Story: turul celor mai deprimante locuri din oras

 

Ce ar fi un oras fara locurile rau famate, fara cartierele sarace, de unde, de nenumarate ori in istorie s-au ridicat idei si fenomene cultural-sociale definitorii... Si pentru ca locul nostru de joaca ramane Bucurestiul, devenit zilele acestea un imens om de zapada, ne-am zis ca e momentul unui tur virtual al celor mai deprimante locuri ale orasului. Nu pentru a le arata cu degetul si a le ocoli, ci pentru ca exista speranta si totul se transforma.

 

 

gradina capitol bucuresti locuri deprimante bucuresti 2014 

 

 

Case ruinate, dar care nu au jucat in viata lor la ruleta

 

Nu mai stim exact cine a vorbit pentru prima oara de casele care plang la Bucuresti, dar a zis-o mult prea bine si multe zone ale orasului ar putea primi porecla de Valea plangerii.

 

Casa Radio sau la rascruce de vanturi este unul dintre vestigiile comuniste ramase perplexe (adica neterminate) o data cu noua era. Intre intentia de marturie mareata a Epocii de Aur si relitatea de santier in paragina, s-au scurs niste zeci de ani numai buni pentru aparitia legendelor urbane. De la cazul unei sinucideri al unei studente la Litere acum niste ani si pana la accidentul mortal din 2006 in care regizorul Cristian Nemescu si sunetistul Andrei Toncu au murit, zona si Casa Radio au capatat faima de loc cu energii malefice si fenomene incadrabile in Dosarele X.

 

La fel de oropsita, desi mult mai batrana (1859) este si cladirea care odinioara adapostea Hanul Solacolu de pe Calea Mosilor. Look decrepit si atmosfera sinistra, mai ales ca in apropiere e si un teren viran transformat in parcare.

 

 

Unde sunt gradinile de altadata?

 

S-au dus, o data cu jobenul si rochiile cu lungimi cuminti, iar una dintre cele mai cunoscute dintre cele ramase, putrezeste lin chiar in buricul centrului. Cei care au baut prea mult la Control, s-au trezit poate cu capul sprijinit de un zid urbanizat de Pisica Patrata, la lumina lunii, pe Constantin Mille. Este poarta Gradinii Capitol, unde altadata se jucau spectacole sau se vedeau filme, devenita dezolant spatiu de depozitare si probabil sala de bal a sobolanilor. Oare dau vreun bal anual pe muzica vecinilor de la Cercul Militar?

 

 

O fantoma sta pe lac...

 

Cu numeroasele lacuri ale Bucurestiului s-ar putea intampla multe si mirifice lucruri care nu devin realitate. Asa ca asezam la loc de cinste in clasamentul nostru deprimant Lacul Morii, unde in afara de Fata Morgana se plimba pe insula devenita popas al deseurilor, adolescenti tulburati, aurolaci si, daca ar fi sa dam crezare vocilor orasului, sufletele nemangaiate ale fostului cimitir si ale bisericii demolate.

 

 

Atentie, se inchid usile, urmeaza statia: Zabrauti

 

Ultimul capitol din Bucuresti Horror Story ne impinge catre inima depresiei bucurestene, in cele mai sarace cartiere ale orasului. Ghetoul bucurestean are cinci puncte fierbinti, unde nici chiar temerarele taxiuri galbene nu indraznesc sa ajunga si care pe acele harti ale fricii urbane palpaie in cod portocaliu spre rosu, bagand spaima in domnisorii de Primaverii. Realitatea este cea a saraciei adesea extreme, a lipsei unor mijloace elementare de confort (apa, lumina), a analfabetismului, care duc automat spre tot felul de manifestari violente.

 

Una dintre cele mai rau famate zone este Zabrauti, din cartierul Ferentari, unde desi unele dintre blocuri au fost reabilitate, tot iz de groapa de gunoi persista. Mai sunt apoi anumite zone din Rahova, dar si Valea Cascadelor, Baicului sau Giulesti. Pentru pastrarea contactului cu realitatea, trebuie mentionat ca si legendele urbane sporesc farmecul proastei reputatii. 

Distribuie