• Share

Cinema: Louder than Bombs - o familie pusa sub lupa

Cinema: Louder than Bombs - o familie pusa sub lupa

 

Noul film al regizorului Joachim Trier, Louder than Bombs, este plasat pe taram american si urmareste schimbarile dramatice prin care trece o familie atunci cand mama, Isabelle Reed, moare subit in ceea ce pare un accident de masina.

 

Castigator in 2012 la TIFF cu Oslo. 31 august, regizorul norvegian ne surprinde printr-o aparenta indepartare de stilul cu care ne-a obisnuit in productiile anterioare.

 

louder than bombs 

Este primul sau film in engleza, iar prezenta pe afis a unor nume precum Isabelle Huppert, Gabriel Byrne sau Jesse Eisenberg da o anumita greutate discursului cinematografic.


La trei ani de la moartea unei celebre fotografe de razboi (Huppert) se organizeaza o expozitiei in onoarea acesteia. Intamplarea este si pretextul reunirii in casa famiiei a sotului si a celor doi baieti care traiesc diferit disparitia Isabellei.


Povestea penduleaza intre doua planuri narative: prezentul si trecutul, avand mereu drept punct de referinta relatia fiecaruia dintre persoaje cu Isabelle. Adevarurile dureroase care ies acum la iveala par a distruge echilibrul si asa fragil al familiei, dar pana in final vor rezolva in mod surprinzator anumute lucruri.


Exista zaboviri prelungi ale camerei pe chipuri, incercari de edificare ale unor trairi greu de exprimat, iar Huppert si Byrne reusesc un cuplu cat se poate de convingator. In plus, inserarea fotografiilor de razboi ale Isabellei, care plutesc din cand in cand prin cadru, da perspectiva dramei de familie.

 

Click pe foto pentru marire

louder than bombs louder than bombs

Foto: Cinemagia

Cel mai convingator actor / actrita: Isabelle Huppert si Gabriel Byrne

 

Cea mai tare faza: momentul in care cei doi frati au o discutie sincera pe un stadion

 

Punctul slab: senzatia ca regizorul si-a dorit realizarea unui film foarte "american"

 

De ce merita sa-l vezi: pentru complexitatea nararii, imagine

 

Cu cine mergi sa-l vezi: in familie

 

Nota OM: 4 stele din 5

Distribuie