• Share

Cinema: Star Wars: The Force Awakenes sau de ce merita sa vezi continuarea povestii la cinema

Cinema: Star Wars: The Force Awakenes sau de ce merita sa vezi continuarea povestii la cinema

 

Noul film Star Wars: The Force Awakenes reuseste sa surprinda farmecul si povestea primelor trei filme din serie mai bine decat ma asteptam. Pe langa aparitia personajelor vechi, pe care le stiam de la inceput, precum Han Solo (Harrison Ford), printesa Leia (Carrie Fishes), C-3PO (Anthony Daniels) si Chewbacca (Peter Mayhew), J.J. Abrams reuseste sa ne faca sa ne atasam cu naturalete si de personaje noi, precum Rey (Daisy Ridley), Finn (John Boyega) si Kylo Ren (Adam Driver).

 

 

star wars the force awakens

 

 

Ajuns la episodul cu numarul VII din serie, The Force Awakens pastreaza ideea de baza a bataliei intre bine si rau, fiecare parte schimbandu-si numele de-a lungul anilor, dar in principiu ramanand aceeasi poveste mai mult sau mai putin incurcata. Fie ca este vorba de Primul Ordin sau celelalte nume pe care le-a avut pana acum the dark side of the force, Rezistenta lupta pentru a restabili echilibrul.

 

Glumitele inserate in film ne fac sa ne mai relaxam intre momentele de intensitate si sa ne familiarizam mai mult cu personajele. Printesa Leia a devenit un general abil intre timp, Han Solo a ramas la deprinderile sale de negustor al galaxiei care nu isi respecta intotdeauna promisiunile, iar Chewbacca ii este mereu alaturi. Rey incepe sa-si descopere abilitatile, pe cand Kylo Ren sa se indoiasca de ale sale. Dupa prezenta unor roboti cu personalitati inedite, C-3PO si R2-D2, facem cunostinta si cu BB-8, care "pune la suflet" orice situatie prin care trece.

 

Din perspectiva mea, CGI-ul a fost impresionant nu din punctul de vedere al castigarii unui Oscar pentru imagine, ci pentru continuarea unei povesti, la o distanta de 10 ani, dupa ultimul episod facut din serie. Varianta din cinematograf este una 3D, care ar fi pacat sa nu fie exploatata la maximum de fanii infocati.

 

In privinta povestii din acest episod Star Wars, nu este greu sa ne dam seama de ce a fost pe placul lui George R. R. Martin, scriitorul cartilor "Game of thrones". Mai multe detalii nu va pot da, pentru a pastra o recenzie spoiler-free, pana cand reusiti sa mergeti la cinematograf.

 

In concluzie, episodul VII din Star Wars va fi degustat cel mai bine de catre fanii Star Wars. Pentru cei care nu au vazut pana acum seriile, va fi un film eye-candy, insa povestea nu poate fi inteleasa pe deplin de novici, alegand filme precum Mad Max pentru a-si satisface gustul de Sci-Fi. Va recomand sa faceti un maraton cu episoadele vechi, daca nu le-ati vazut pana acum, pentru a prinde gustul povestii si pentru a ramane cu dorinta de nerabdare si entuziasm la sfarsitul acestui film.

 

Click pe foto pentru marire

recenzie star wars 2015 cronica star wars
cronica razboiul stelelor recenzie razboiul stelelor 2015

Foto: Cinemagia

 

Cel mai convingator actor / actrita: Daisy Ridley

 

Cea mai tare faza: suspansul in care suntem tinuti de interactiunea dintre Han Solo si Kylo Ren, de la finalul filmului

 

Punctul slab: prea scurt

 

De ce merita sa-l vezi: pentru ca ai asteptat 10 ani o continuare a sagai

 

Cu cine mergi sa-l vezi: singur / singura prima data, pentru a observa toate detaliile povestii

 

Nota OM: 5 stele din 5

Distribuie