• Share

De ce sa alegi Work & Travel?

De ce sa alegi Work & Travel?

 

In fiecare zi ai facultate, iesiri cu prietenii si alte activitati. Dar tanjesti dupa o experienta noua, in care monotonia nu exista. Incepi sa te gandesti cum ar fi daca ai pleca din tara si-n timpul asta sa faci si-un ban pentru cheltuieli, sa nu le mai ceri alor tai. Pe scurt, Work & Travel.

Asa ca te informezi cum vine treaba asta. Sau o facem noi pentru tine, drept urmare:

 

Sursa: flickr; Foto - Global Panorama.

 

Poti opta pentru S.U.A, cum probabil fac majoritatea colegilor tai. Te gandesti ca in curand se termina si perioada studentiei si nu o sa mai ai ocazia asta. Mai e optiunea bursei, dar e mai complicat si presupune sa inveti pentru note cat mai bune.

Ce trebuie sa stii daca pleci peste mari si tari? Cel mai probabil nu dispui de resursele financiare, asa ca vei face un imprumut la una dintre bancile care ofera special acest serviciu. In fiecare luna iti este retrasa din cont o anumita suma pana cand o acoperi pe cea luata.

De gasit job si cazare se ocupa agentia pe care o contactezi. Aici ai diversitate: Zip Travel Romania, Student Travel Romania, USTravel, Students Experience sau Work and Travel Club. Iti pot facilita cumpararea biletelor de avion si raspunde la multe dintre intrebarile pe care sigur le ai.

 

 

La ce sa te astepti cand ajungi? Cel mai indicat ar fi sa nu speri la distractie non-stop, ci sa te adaptezi pe parcurs. Daca lucrezi intr-un restaurant cel mai sigur veniturile iti sunt drastic imbuntatite datorita tipsurilor. Iti faci multi prieteni si de nationalitati diferite. De la Turcia la Taiwan, Ecuador, India sau Israel. Dupa cateva luni aici, nu mai ai nicio problema sa vorbesti fluent in limba engleza. In sfarsit, cunosti cultura atat de mult admirata in filmele ale caror replici le stii pe din afara. Incerci tot soiul de alimente si lichide ciudate la petrecerile americane, renumite pentru nebunia lor. La final de sezon, calatoresti: Marele Canion, faimosul New York sau Brooklyn Bridge.

 

 

Ce poate merge rau? O multime de lucruri. De aceea trebuie sa fii pregatit(a), dar fara sa te panichezi. Daca nu-ti place job-ul sau cei responsabili au o atitudine necorespunzatoare, poti apela oricand la agentia responsabila. Citeste cu atentie contractul si asigura-te ca-ti cunosti drepturile, dar si indatoririle.

Este strict interzis sa consumi alcool daca ai pana-n 21 de ani, deci ai grija ce faci. Mancarea, medicamentele si serviciile medicale sunt mai scumpe decat la noi. Cat despre dorul de casa, ti-l tratezi cand vii, doar esti adult.

 

Cam aceleasi lucruri se aplica pentru orice tara ai pleca. Grecia, Marea Britanie, Italia, Spania. Asta daca nu rezisti la o distanta atat de mare si alegi Europa. Costurile sunt mai mici si poate nu esti nevoit(a) sa faci un imprumut bancar. Nici etniile nu sunt atat de diverse, dar ai toate sansele sa te imprietenesti cu greci, rusi, albanezi, englezi, italieni, spanioli, nigerieni etc.

Financiar iesi tot pe acolo. Cu exceptia situatiei in care ai doua job-uri si economisesti mult, cand devii un mic magnat. Nu uita, am zis mic.

Cine te poate ajuta sa pleci intr-una din tarile de mai sus? Icep World, The Global Work & Travel Co. sau Prima Work & Travel.

 

Distribuie