• Share

De peste Prut la Bucuresti: unde gasim si unde bem vin moldovenesc

De peste Prut la Bucuresti: unde gasim si unde bem vin moldovenesc

 

O consecinta pozitiva a interzicerii importului de vinuri din Republica Moldova de cartre rusi a fost faptul ca la Bucuresti tot mai multa lume aude de multitudinea si calitatea soiurilor de vin ale vecinilor de peste Prut si-si doreste sa le incerce.

 

In plus, suntem oricum de multa vreme fani ai bomboanelor Bucuria, la Bucuresti tocmai s-a deschis primul restaurant al marcii moldovenesti La Placinte si un film basarabean excelent, La limita de jos a cerului in regia lui Igor Cobileanski a intrat in cinematografe. Coincidenta sau nu, Bucurestiul are un moment de efervescenta moldoveneasca, care-i face pe oameni sa fie mai interesati, mai atenti si mai constienti de anumite realitati. Dar sa vedem unde putem bea moldoveneste in oras sau de unde ne putem cumpara o sticla de vin de peste Prut.

 

 

Baruri si cluburi

 

vin moldovenesc

 

 

Exista cateva baruri si cluburi in Bucuresti in meniul carora veti regasi vinuri basarabene, fie ca vorbim despre Cricova, Purcari, Bostavan sau Chateau Vartely.

 

La Placinte

 

Vom incepe cu un loc a carui atmosfera, bucate si muzica ne vor ajuta sa mancam o placinta cu branza sau una cu cartofi in stil traditional moldovenesc. Din meniul La Placinte nu lipsesc nici vinurile, iar daca mergeti in gasca, ceea ce va si recomandam, pentru ca canapelele sunt generoase, ca si portiile, o sticla de Purcari este intre 50 si 180 lei.

 

Bruno

 

Micul si intimul bar de vinuri Bruno din Centrul Vechi e deja faimos pentru lista generoasa de licori. Din care nu lipsesc sortimentele moldovenesti, asa ca aveti de ales intre o Rara Neagra de Purcari sau un Purcari Rose (32,86 lei / sticla in magazinul online).

 

Deja Vu

 

La Deja Vu, se stie, petrecerile au un pronuntat iz moldovenesc si merg, desigur, stropite cu vinul de peste Prut. In meniu veti gasi vinuri Cricova (60 lei) sau Purcari (75 lei).

 

 

Magazine in oras


vinuri moldovenesti basarabia

 

 

Va tenteaza sa dati o petrecere cu tematica made in Republica Moldova? Veti avea nevoie de vin si dulciuri si daca va spunem ca le puteti cumpara pe ambele in acelasi loc, poate nu o sa va vina sa credeti. In pasajul de metrou de la Piata Unirii 2, veti gasi atat un punct de vanzare al bomboanelor basarabene Bucuria, dar si un magazin de vinuri si sucuri de peste Prut. Se numeste Fratii si probabil are cea mai variata gama de vinuri, de la Cricova, la Purcari, Bostavan, Chateau Vartely etc.

 

Purcari rosu si rose (29,99 lei) mai puteti gasi si in magazinele Mega Image.

 

 

Magazine online

 

vin moldovenesc

 

Am descoperit si doua magazine online de unde va puteti comanda vinuri moldovenesti. Pe marvin-wineshop.ro veti putea descoperi soiruri din crama Purcari (intre 29 si 32 lei) iar pe vinuri-moldovenesti.ro aveti la dispozitie nu mai putin de 39 de vinuri (rose de Purcari: 44.99 lei).

Distribuie