• Share

Delicii arabesti in oras: restaurante si patiserii libaneze, turcesti ori siriene

Delicii arabesti in oras: restaurante si patiserii libaneze, turcesti ori siriene

 

Nu mai e demult un secret ca ne-am lasat cuceriti de bucataria arabeasca, fie ca e vorba despre cea libaneza ori turceasca. De la humus la baclavale, suntem supusi tentatiei unui stil de a prepara bucate diferit de al nostru, dar foarte apetisant. Sa vedem deci cateva locuri din Bucuresti unde ne place sa mancam lipie si tabouleh sau unde gasim prajituri si ingrediente ca la ei acasa.

 

 

restaurante arabesti bucuresti

 

 

Naser

 

Unul dintre cele mai cunoscute si mai apreciate locuri unde se mananca arabeste este restaurantul Naser din zona Piata Domenii. Mic si cu aer autentic (deci si cu o portie sanatoasa de kitsch), la Naser va asteapta bunatati la preturi modice plus ingrediente traditionale pentru cei care vor sa gateasca acasa. Daca sunteti pe fuga, puteti lua si la pachet. In curand, vom avea parte si de un al doilea Naser intr-o alta zona a orasului, asa ca urmariti-ne, va vom da de veste.

 

 

Ali Baba

 

Puteti manca arabeste si in zona Piata Muncii, la Ali Baba. Aceeasi senzatie de mica cantina, fara pretentii si galantarul de unde va puteti alege carnea, asta daca nu veti miza pe un meniu exclusiv vegetarian. Lipia e foarte buna si vara se sta si la terasa. O portie de tabule: 10 lei, arais cu carne, 22 lei.

 

 

Idomemos

 

Probabil nu va uitati la tenelovele turcesti, desi au devenit tot mai populare, dar va garantam ca va veti indragosti de bucataria lor. Ii puteti da o sansa printr-o vizita la micul restaurant de pe Doctor Iacob Felix 15 unde trebuie sa incercati vinetele umplute (aproximativ 10 lei portia) dar si tabulele.

 

 

patiserii arabesti bucuresti

 

 

Fadel

 

Trecem in zona deliciilor dulci iar prima oprire este desigur la Fadel. Poate nu stiati, dar sunt pe piata din 1998 si va veti dori sa incercati in mod clar tot ce au. Se incepe cu o degustare la fata locului si se poate pleca acasa cu plasa plina de: asmelie, halva, namura, asabea, madlua sau baclava.

 

 

Delicii Libaneze

 

La polul opus, in privinta existentei pe piata, se afla Delicii Libaneze, pe care il veti gasi pe Batistei 17. Veti avea surprize bune si dulci prin tavi - recomandam Asmalie cu crema de lapte si caimac si Mabrume umpluta cu fistic caramelizat. Dar nu sunt singurele surprize pe care le veti intalni aici. Pentru iubitorii bucatariei arabesti tentati de preparatul acasa, exista un raft cu orez iranian, naut, linte rosie si verde si un altul cu sucuri exotice si dulceturi. Ritualul de bun venit implica prajituri de partea casei.

Distribuie