• Share

Florence - saraca fata bogata

Florence - saraca fata bogata
Sursa foto: Cinemagia.ro

Cine nu o apreciaza pe Meryl Streep sa plece la el/ea acasa. Cine a aflat insa ca e super actrita, demna de toata admiratia, sa citeasca urmatoarele.

Florence Foster Jenkins, doar Florence pentru romani, este filmul care ne-o aduce in fata ochilor, cu premiera din 11 noiembrie 2016 in cinematografe. Pe langa Meryl, Hugh Grant si Simon Helberg (Howard din The Big Bang Theory) mai sunt in rolurile principale.

Povestea este una cel putin ciudata. Florence (Streep) este o femeie foarte bogata care traieste in New York, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, ce are o pasiune inimaginabila pentru opera. Partea trista este ca ea isi doreste sa fie soprana, dar nu are deloc talent in acest sens si nici nu isi da seama ca vocea ei suna ca o ranga tarata pe asfalt. Faptul ca are foarte multi bani o ajuta insa. Reuseste sa cumpere bunavointa celor din jur si ajunge sa cante astfel la Carnegie Hall. Sprijinul ei principal si cel ce ii alimenteaza fantezia absurda este chiar sotul ei, interpretat de Grant. El are grija ca doar ce e de bine sa ii ajunga la urechi si astfel o tine intr-o bula mincinoasa. In viata lui Florence intra si un pianist (Helberg) care trebuie sa ii acompanieze iluzia. Cu toate ca el ar dori poate sa o mai lumineze pe doamna, nu este lasat si ajunge si el sa se bucure de prosperitatea ce vine cu noua colaborare.

Sursa foto: Cinemagia.ro

Normal, rolurile principale sunt jucate ireprosabil asa ca ajungem si noi sa empatizam cu personajele. Daca e sa fim emotionali. Daca privim pragmatic, ne putem bucura de o poveste sincera unde clar banii fac posibila desfasurarea evenimentelor si Florence e doar saraca fata bogata. De care nu ne e mila, hai sa fim seriosi.

Ne-a placut foarte tare ideea ca Florence a avut pana la urma succes, doar erau hipsteri si pe vremea aia. Deci un personaj, oricat de absurd e, poate fi vizibil prin perseverenta si excentricitate. Oamenii sunt fistichii. Ne-a mai placut si ca poti lasa povestea asa cum e, fara o prea mare morala.

Concluzie - un film de vazut daca ai chef de povesti ciudate americane si actori misto.

Distribuie