• Share

French Revolution vrea sa revolutioneze scena desertului bucurestean cu noul magazin de ecleruri de langa Ateneu

French Revolution vrea sa revolutioneze scena desertului bucurestean cu noul magazin de ecleruri de langa Ateneu

 

La Paris gasesti cele mai chic magazine de ecleruri in Marais, iar de o saptamana, Marais-ul bucurestean s-a mutat langa Ateneu, si mai precis, pe Constantin Esarcu, nr. 1, unde tocmai s-a deschis magazinul de ecleruri French Revolution. Vorbim despre un spatiu mic si cochet, in care eclerurile stau in vitrina precum bijuteriile pretioase, iar comparatia nu e deloc fortata, avand in vedere ca inainte a existat aici un magazin de bijuterii. In plus, accentele date de prezenta unui candelabru si a unei oglinzi mari, vintage, sporesc senzatia de pretios.

 

 

french revolution ecler 

 

 

Nu stim daca vitrina magazinului vecin cu Ateneul va deveni corespondentul autohton al vitrinei din Breakfast at Tiffany's dar suntem siguri ca eclerurile French Revolution pot garanta un brunch delicios. Responsabili sunt trei tineri antreprenori, George Pop, George si Florin Panaitescu, pe care pasiunea pentru arta eclerului i-a convins sa se apuce de treaba. Iar atuurile pe care mizeaza sunt prospetimea, calitatea ingredientelor folosite si viziunea personala de interpretare a celebrului desert frantuzesc.

 

Inainte de a ajunge in magazin, eclerurile sunt preparate in fiecare dimineata in laboratorul French Revolution, din zona Domenii, asa ca daca nu aveti drum prin centru, le puteti comanda. Revenim la magazin si va spunem ca, desi am incercat toate piesele colectiei, e greu sa ne declaram preferatele. Totusi, balanta ar putea inclina usor catre eclerul pe baza de caramel cu unt sarat - o premiera la noi. Daca va asteptati sa dati peste gustul clasic al eclerului cu ciocolata din copilarie, veti avea o surpriza plus incurcatura de a alege intre: Choco Noir, Mille-feuille Vanille Bourbon, Caramel au Beurre Sale, Classique Cafe, Pistache sau Noix de coco.

 

Pretul unui ecler este de 11 lei (110 lei/kg, in cazul mini-eclerurilor) dar nu o sa plecati din magazin numai cu o cutie cu design fancy plina de ecleruri, ci si cu sfatul de a le consuma in aceeasi zi, pentru a va bucura pe deplin de crema fina si de savoarea produsului

 

Pentru ca vorbim despre un magazin si nu despre o cofetarie, nu am putut sta sa ne mancam eclerul pe loc, desi banca din fata magazinului e destul de tentanta si, cum abia au deschis, exista loc de imbunatatire in privinta designului interior. Dar per total, salutam aparitia acestui mic atelier de ecleruri, aflat in cautarea retetei celui mai bun ecler din Bucuresti.

 

P.S.: Atentie, macarons, eclerul risca sa devina cel mai hip desert din oras! 

 

Click pe foto pentru marire

french revolution ecler bucuresti french revolution ecler bucuresti
french revolution ecler french revolution ecler

Foto: French Revolution

Distribuie