• Share

Interviu in Orasul Meu: coregrafa Andreea Novac, despre dansul in oras

Interviu in Orasul Meu: coregrafa Andreea Novac, despre dansul in oras

 

Cu Andreea Novac am avut fericita ocazie sa ma intalnesc de cinci ori la Centrul National al Dansului Bucuresti unde sustine un curs de dans contemporan. Este una dintre multele activitati ale coregrafei indragostite iremediabil de starea si relatia care se nasc atunci cand corpul se elibereaza si se exprima firesc, prin dans.

 

De la solo-uri pline de de forta si tandrete, Despre tandrete, pana la implicarea in proiecte in tara si in strainatate, Andreea se misca sub starea de gratie a dansului intr-un Bucuresti in care locuieste de 14 ani. Si tocmai despre relatia ei cu orasul in care locuieste ne-am dorit sa aflam ceva mai mult.

 

 

despre tandrete andreea novac dans

Un solo plin de dans si pasiune - Despre tandrete

 

Orasul Meu: Este Bucurestiul un oras care-ti face pofta de dans? Cum te inspira orasul in ceea ce faci?

 

Andreea Novac: Imi place Bucurestiul pentru ca e nebun si-ti imprima un ritm asemanator. Uneori ma observ pe mine pe strada si ma surprind mergand mai alert decat in mod obisnuit. Asta e din pricina orasului, in mod sigur. Agitatia din jur se transpune in corp, dar incerc sa nu judec lucrul asta. Cert e ca se intampla si-mi place.

 

 

foaie verde odeon andreea novac

Andreea dansand pe ritm de toaca in spectacolul Foaie Verde de la teatrul Odeon

 

OM: De curand ai adus dansul in strada intr-un proiect foarte interesant, al umbrelor miscatoare, sub umbrela Calup. Crezi ca ar trebui sa avem mai mult dans contemporan in afara salilor de spectacol?

 

Andreea Novac: Ideea umbrelor miscatoare nu a fost a mea, eu am fost doar cea care a concretizat-o. Accept cu draga inima proiectele care aduc dansul contemporan in atentia oamenilor.

Iar ca sa-ti raspund la intrebare – cred ca ar trebui sa avem mai mult dans contemporan. Nu conteaza unde e facut. Si mi-as mai dori ca oamenii sa devina un pic mai constienti de necesitatea de a se misca. Suntem vii, ne miscam. De ce sa nu o facem si constient, dansand spre exemplu?

 

 

umbre miscatoare dans Andreea Novac

Spectacol al umbrelor miscatoare in mijlocul orasului

 

OM: Care ar fi cel mai neconventional loc din oras unde te-ar tenta sa dansezi?

 

Andreea Novac: Pe un acoperis.

 

 

OM: Un loc secret din oras, in care iti place sa mergi…

 

Andreea Novac: In case vechi si parasite.

 

 

OM: …si ceva de care te-ai putea lipsi in Bucuresti.

 

Andreea Novac: De mizerie. L-as vrea curat.

Distribuie