• Share

Jurnal de bucurestean (3): Inimi dantelate la taraba si ciorba de limba

Jurnal de bucurestean (3): Inimi dantelate la taraba si ciorba de limba

 

Alo, domnu', veniti la mine, ca am niste inimi mari si frumoase... Sunt proaspete, aaaadica sunt ultima moda de anul asta. Cum o cheama pe iubita lu' matale, Angelica, Nicoleta, Mariana? Uite, am inimi cu orice nume vrei...

 

S-a umplut orasul de tarabe, iar. De data asta se vand inimi la taraba, cu dantela imprejur, inimi franjurate. Si ursi din aia, cu inimi crescute pe burta si labe. Sufocati, plusati, paralizati de atata iubire. Dar bine ca s-au dus nametii, pentru ca altfel as fi alunecat si cine stie, mi s-ar fi rasturnat cartofii astia din plasa. Si pe urma Rodica mi-ar fi facut ciorba de limba. Iar si iar, ca de 20 de ani asta e felul principal. Sincer, nici nu cred ca speculantul ala de la taraba are o inima cu Rodica. Nu se gaseste in tot Bucurestiul o inima ca a lu' Rodica.

 

 

jurnal de bucurestean valentine's day 2014 

 

 

N-am mai scos-o in oras de multa vreme, cred ca ultima oara a fost intr-o vara la Caru' cu Bere sau poate la Cercul Militar. Am mancat mici cu mustar. Nu mai vrea sa iesim, ca trebuie stransi bani pentru intretinere si medicamente.

 

Ia uitati domnu', bijuterii de calitate, acadele, bomboane, nu luati? Hai, ca acum e Valentine's Day, si doar nu mergeti cu mana goala acasa!

 

Ce-o mai fi si Ballentine's Day asta? O tampenie si la TV de o saptamana numai asta aud; la stiri au scazut si crimele de la atatea inimi si cadouri. Fandoseli, pana si Nicu, care-mi vinde votca pe ascuns, da, Nicu, de la butic, s-a prostit si ala, avea un afis mare cu roz asa si doi care se pupau.

 

Hai, frumosule sa-ti dau o floare, trai-ti-ar familia! Pentru doamna ta, hai ca ti-o dau ieftin, unde fugi, nu te speria. Ia, trandafiri rosii... Domnu', domnu', hai ca-ti fac un pret bun!

 

Imi vine sa le sparg capul; bine ca nu mai mult pana acasa, sa-mi faca Rodica un piure bun si un ceai, sa fie liniste. Sa nu mai aud de trandafiri si de iubire.

 

Oaaa, ce cadou misto i-ai luat, bai! O sa moara aia, lesina cand vede, poate te lasa si sa... haha! Sa-i multumesti lu sfantu' Valentin dup-aia. Da, bai, sa ma suni neaparat sa-mi zici daca e. Hai ca te las, inchid ca ajung acum la Unirea.

 

Adolescentii astia, niste tampiti, pe asta il stiu de cand il plimba bunica-sa in carucior, acum nici mai saluta..  Eh, da' lasa ca am ajuns in scara si acasa.

 

Rodicuta, scumpa, ti-am adus cartofi pentru piure.

 

Bine, lasa-i la bucatarie.

 

Rodi, mami, da' tu ma mai iubesti? Mai stii, ca atunci cand am mancat noi mici la Caru' cu Bere?

 

La inceput nu prea te iubeam... dar acum te iubesc ca in prima zi! 

Distribuie