• Share

Jurnal de bucurestean: Astenii, reverii

Jurnal de bucurestean: Astenii, reverii

 

A venit primavara, ce ne facem? A trecut momentul lamentarilor de dupa Revelion, al amortirii si al planurilor suspendate. Incepe dansul, adica o avalansa de intrebari care, in combinatie cu valul de astenie ce va sa vina, ne vor da noi aripi spre visare. Spre contemplare si, mai ales spre dorinta de a nu face nimic.bucuresti alegeri 2016 astenie 

 

Nu incurajam eradicarea starilor de reverie; au acea doza de plutire pe care cu greu o mai deslusim sub clopotele mari de sticla groasa sub care de-abia mai respiram. In prag de astenie, se recomanda tratament cu flori si plimbari prelungite la Sosea.

 

Sau macar in cartier, cu cate o carte subtirica la subrat, pe care o putem citi pe banci de parcuri, trepte de cladiri impunatoare si, in fond, pe orice suprafata urbana incalzita de soare.

 

Adevarul este ca, in oras, vremea nu se pierde niciodata. Mai ales ca anul acesta dupa reveria de primavara trebuie sa urmeze trezirea pentru ca mai sunt doi pasi pana la campania electorala si la alegerile locale.

 

Moment in care ar trebui sa ne lasam calauziti mai mult de intelepciune si mai putin de reverie.

Distribuie