• Share

Jurnal de bucurestean: De ziua ta, mamico...

Jurnal de bucurestean: De ziua ta, mamico...

 

Cu flori si poezii plus cantece consacrate, asa intampinam pe vremuri ziua de 8 martie. Ce s-a intamplat intre timp? Nimic grav, am crescut.

 

Ceea ce e insa mai rau este ca ritmul cotidian este atat de involburat, incat uitam ca anumite momente sunt incarcate de semnificatii. Unele mai frumoase decat altele, doar toate parca de bine.

 

 

8 martie 2016 bucuresti

 

 

Iar 8 Martie, Ziua Femeii sau a Mamei, este unul dintre acele puncte din an in care ar trebui sa respiram adanc si sa sarbatorim. Nu neaparat cu cadouri inhatate la repezeala de pe mesele incarcate de inutilitati ce s-au asternut ca in largi sufragerii urbane, in fata gurilor de metrou.

 

Ci mai degraba cu ganduri si gesturi mici, dar semnificative. Fiecare dintre noi stie care ar fi aceastea, cele mai potrivite si mai sincere. Bucurestiul e plin de flori la orice colt de strada, pe strazi laturalnice ne intalnim deja cu adieri de primavara si cu pomi surprinsi intr-o uimita inflorire.

Iar daca astazi ai chef sa sarbatoresti altfel, macar si pentru 15 minute, ziua de 8 martie, in Piata Universitatii la statui va avea loc intre 13.00 si 15.00 un performance menit sa reaminteasca ipostaza femeii care a luptat de-a lungul deceniilor pentru dreptul la demnitate si recunoastere a valorii in societate.

 

Performance-ul este parte din proiectul „Istoria Artei Rescrisă prin Pătratul Negru” (Instrumentar revoluționar) produs de Atelier 35.

Distribuie