• Share

Jurnal de bucurestean: O, brad frumos

Jurnal de bucurestean: O, brad frumos

 

Are sau nu iarna suflet de plastic, iata intrebarea? Cu alte cuvinte, inainte de clasica dilema legata de unde vom petrece Revelionul, apare una cu implicatii nebanuite: brad natural ori de plastic?

 

brad craciun 2015 

 

Atat de prinsi cu salvarea planetei, oferim solutii de plastic. In decembrie, brazii cu inima de plastic se aliniaza in cutii si ne ies in cale pe toate drumurile: in supermarketuri, la colt de strada, pe tarabe, ba chiar si Facebook-ul ni-i sugereaza discret dar insistent. 

 

De toate mărimile și chiar culorile, crenguțele de plastic se întind drepte în așteptarea noilor globuri. Iar pentru miros putem apela, eventual, la un spray cu aroma. De brad.

 

In apararea tonului aparent critic, am putea spune că nu milităm pentru tăierea pădurilor. Nicidecum. Ne-am dori ca brazii să rămână la fel de falnici, dar ne-ar plăcea ca și tradițiile să aiba aceeasi forta.

 

Momente de magie precum cele ale ghirlandelor din hartie creponata pe care le pregateam ca sa le agatam in pomul de Craciun, n-ar trebui pierdute. Chiar daca hartia creponata poate fi inlocuita de arta reciclarii, atat de prezenta.

 

Iar bradul, ei bine, poate fi si unul in glastra, pentru a ramane si anul viitor tot in familie, dar la fel de parfumat, viu si autentic.

Distribuie