• Share

Legea Noptii facuta de Ben Afleck e deja in cinema

Legea Noptii facuta de Ben Afleck e deja in cinema
Sursa foto: Cinemagia.ro

Prohibitia a facut mare debandada in Statele Unite ale Americii la mijlocul anilor 20 si asta o sa poti vedea cu ochii tai in Legea Noptii, filmul in regia lui Ben Afleck, cu Ben Afleck, proaspat aparut in cinematografe. Daca iti place de Ben ca actor, o sa il gasesti cel putin interesant ca regizor.

Legea Noptii este un film dupa romanul lui Dennis Lehane, care povesteste viata de nelegiuit a lui Joe Coughlin (Afleck), fiul unui politist din Boston. Intors din razboi, Joe incepe sa dea spargeri alaturi de doi prieteni, cu ajutorul iubitei unuia dintre cei mai periculosi gangsteri din zona, Albert White, conducatorul mafiei irlandeze. Este remarcat insa si de seful mafiei italiene, Maso Pescatore, care incearca sa il manipuleze prin intermediul iubitei lui sa i se alature. Cu toate ca nu vrea sa devina gangster, Joe este tradat de femeie si ajunge in inchisoare in urma unui ultim jaf care se termina si cu moartea unor politisti. Cu ajutorul tatalui sau, petrece doar trei ani inchis la iesire decide sa treaca de partea gangsterilor sub conducerea lui Pescatore. Asa ajunge sa conduca operatiunile din Tampa, Florida. Aici reuseste sa se impuna, sa infloreasca afacerile cu rom ale italienilor si sa se si bucure de o viata personala interesanta alaturi de o frumoasa cubaneza. Firea lui insa prea blanda, il tine departe de extinderile pe care le vizau acestia in directii noi: droguri si prostitutie, de unde si nemultumirile.

Sursa foto: Cinemagia.ro

Filmul are fel de fel de rasturnari de situatie pe care nu am vrea sa vi le povestim. Chiar e o pelicula de vazut, mai ales in vremurile astea cu temperaturi atat de meschine incat activitatile noastre, ale tuturor, se petrec cel mai mult la interior. Finalul este cumva previzibil, mai ales ca te-ai cam prins ca naratorul ar cam trebui sa supravietuiasca in toate situatiile nebune prin care trece. Dar pana la final, scenele de casapit rivali si urmarile cu masinile reprezentative in epoca sunt delicioase. E clar ca lui Ben ii plac cadrele stranse si foarte animate asa ca o sa ai senzatia ca chiar tu treci prin foc si para. In plus, decorul si coloristica redau foarte bine spiritul american din acea vreme. Cu toate ca filmul nu ar fi fost atat de bine primit de critici, deci nu pare sa aiba vreo sansa la Oscarurile de anul acesta, este foarte interesant ca fir al povestii si ceva regie. Ben insa ca actor, nu e nimic deosebit. E cam cum il stii deja de ceva vreme.

Distribuie