• Share

O ora cu Sia in Bucuresti

O ora cu Sia in Bucuresti

Sia a fost ieri in Bucuresti si noi am mers la concert sa vedem daca o vedem. Asta nu s-a intamplat, dar am ascultat-o si putem spune ca da, s-a ridicat la nivelul asteptarilor noastre. Concertul a avut-o in deschidere pe Selah Sue si a facut parte din evenimentul Zutopia.  

 

Sia uneori se arata la fata                                                                                                                            Foto: Charlie Llewellin

 

Piata Constitutiei nu era atat de plina cand am ajuns. Selah Sue era pe scena si chiar se tinea frumos de show, dar publicul nu parea implicat activ in moment. Era clar ca cei care erau acolo au venit pentru Sia. Majoritatea se plimbau, stateau de vorba si isi foloseau jetoanele pe la diferite brand-uri din Food Court. Un jeton a fost 8 lei si cu el puteai sa-ti cumperi o cola, o bere sau o apa. Pentru lucruri mai fistichii, trebuia sa inmultesti numarul bucatilor mici din plastic. La toalete era un pic de coada, dar totul destul de civilizat.

La ora 21:30 Sia a urcat pe scena si oamenii au inceput sa fie fericiti, mai cu suflet parca. Artista a stat intr-un colt, cu fata acoperita - cum o stim, si nu a miscat deloc. In schimb a cantat tot ce stiam noi ca ar trebui sa cante. Chandelier, Elastic Heart si Alive s-au auzit de pe scena, dar si Diamonds, scris de ea pentru Rihanna, sau Titanium, lansat alaturi de David Guetta.

Proiectiile de pe ecrane au fost preinregistrari sincronizate in live cu show-ul, asa ca puteai sa juri ca ii ai in fata ochilor pe Paul Dano, Tig Notaro , Kristen Wiig  si Maddie Ziegler, alter-ego-ul Siei  in varsta de doar 14 ani.

 

Sia si Maddie                                                                                                                                                                  Foto: Sia FB

 

Intreg perfomance-ul ne-a dat senzatia ca ne aflam la teatru si suntem purtati printr-o serie de expresii prin dans si muzica a traumelor umane. Un concert simtit mai degraba, si nu vazut.

Daca ar fi sa fim si noi hateri, am putea spune ca daca privim ingredientele in detaliu – fata acoperita, live perfect, proiectii preinregistrate, ar putea fi vorba de ceva play-back si fake. Dar cum nu suntem, declaram ca ne-a placut si ca am petrecut o ora misto cu Sia in Bucuresti.

 

Distribuie