• Share

Oamenii orasului: Orasul Meu in viziunea Brandom Humour-oasa a lui Deiu Stanciu - PastOrasul Meu ne duce unde-i iarba cea mai dulce

Oamenii orasului: Orasul Meu in viziunea Brandom Humour-oasa a lui Deiu Stanciu - PastOrasul Meu ne duce unde-i iarba cea mai dulce

 

Lui Deiu Stanciu ii place atat de tare sa faca slalom creativ printre cuvinte, branduri si tot felul de idei, incat rezultatul, Brandom Humour, este o colectie simpatica & fresh de gaselnite lingvistice. Cand nu face calambururi si nu merge sa manance la Shift, se arunca la sketch-uri, cioace video si alte fineturi. Plus ii face dedicatii muzicale catelusei sale, Luna.

 

 

deiu stanciu 

 

 

Orasul Meu: Inainte de a te misca cu staif printre cuvinte si branduri, ai cochetat cu parodia; sa zicem ca intr-o buna zi ar trebui sa parodiezi Bucurestiul, cam cum ar fi ?

 

Deiu Stanciu: Someone’s been doing their homework, I see :) Da, e adevarat. Acum 7 ani am facut prima parodie ca si tribut adus lui Steve Irwin, a.k.a The Crocodile Hunter, care murise cu o saptamana inainte. Eu eram Steve Irwin si prindeam, sedam si analizam manelisti. De unde si titlul Manello Hunter. Dupa cativa ani am facut o serie de voiceover-uri alaturi de Teodora Dascal, care, desi au fost inregistrate cu un microfon groaznic de laptop au avut super succes. Ne-am oprit la episodul 4.

 

 

 

 

OM: Exista realmente un complex al provincialului, te descurci mai bine in oras daca esti inzestrat cu tupeu de bucurestean?

 

DS: Am luat multe tepe de la taximetristi, pana odata, cand facusem 5 minute pana la destinatie si tipul imi ceruse 30 de lei sau ma calca in picioare. Am turbat, am iesit din masina si am incercat sa il scot afara din masina. Si-a blocat portiera, am castigat o cursa gratuita plus respectul baietilor de la barbut. Din pacate, in Bucuresti politetea si amabilitatea sunt pentru victime. Ar fi nedrept daca as generaliza, dar adevarul este ca e multe rebuturi.

 

Daca stii sa te descurci in orasul asta, iti poate fi surprinzator de bine. Tupeul de bucurestean si cel de aradean sunt rude de gradul 1. Atata ca noi vorbim mai putin si actionam mai mult. Bang bang, skeet skeet... : ))

 

 

OM: Cum ai inceput sa te joci printre cuvinte si branduri, a existat un moment anume, un declic?

 

DS: Pai in momentul in care s-a dezvoltat in tine un automatism si ajungi sa faci asocieri intre toate elementele care iti apar in cale, devine usor de inteles de ce si brandurile au intrat in vizor. Ca sa intelegeti mai bine care e procesul de gandire va dau 3 exemple de asocieri:

 

1. Audi Allen

 

deiu stanciu 

 

2. Why visit ROMANIA?

 

 deiu staciu

 

3. MR.T compliment

 

deiu stanciu

 

 

OM: Cat de in serios iei aceasta indeletnicire, ti-ai vedea seria BRANDOM HUMOUR facand subiectul unei expozitii si daca da, unde anume in oras ti-ar placea sa fie expusa?

 

DS: Exista deja o invitatie, nu pot spune foarte multe insa pentru ca nu am toate detaliile. Dar va dau de stire cand am date concrete. Hm... As tine o expozitie la mine acasa, in Arad, in curte. Sa se intre gratis, dar numai pe baza de invitatii, sa stam toti la bere cu taica-miu si cu frate-miu, iar maica-mea sa primeasca flori de la fiecare invitat.

 

 

OM: Putem spune ca se contureaza un trend printre creativi, apropo de jocurile de cuvinte inspirate de retelele de socializare, marci etc. Crezi ca va tine moda mai mult de un sezon?

 

DS: Eu sunt foarte incantat ca se intampla treaba asta. Va tine pana atunci cand va veni cineva cu o idee mai buna si mai contagioasa, moment in care va trebui sa re-ridicam stacheta.

 

 

OM: Julien Britnic - concurenta sau…?

 

DS: Nu e nici un premiu la mijloc, deci nici concurenta. Ce castigi e o runda de aplauze, dar nu pe un podium, ci intr-un cerc extins de prieteni. Wordplay-ul asta e un joc pe care il joaca copiii cu barba, de fun, doar pentru ca e misto sa descoperi in cat de multe feluri poti sa te exprimi, in cate straturi poti sa imbraci o gluma, un of sau un adevar. Pe Iulian nu am apucat sa il cunosc inca, dar pot spune ca e tare Fecioru. Ii merge mintea brici !

 

 

OM: Un restaurant din oras de unde n-ai plecat niciodata dezamagit:

 

DS: Shift e tare de tot. Nu am fost de multe ori, e scumput, dar daca vrei sa mananci ceva cu gust deosebit, eu, cu orgoliul meu de bucatar cu tot, il recomand cu caldura.

 

 

OM: Cel mai cool si cel mai uncool loc din oras:

 

DS: La mine acasa e sanctuarul meu. Am 3 colegi prea OK sa existe si impreuna am pus la punct un apartament complet nemobilat. Acum, camera lui Michael e un mini-studio, plin cu instrumente muzicale (pian, contrabas, fluier, mandolina etc), in camera lui Radu am inceput un fight club, Mihu a adus un Xbox, grill electric, avem seri de proiector etc. Bucataria ne tradeaza viciile cu cele peste 100 de sticle de vin terminate. Cel mai uncool loc este fostul nostru apartament, The Pigmey Mansion, unde trebuia sa te speli pe dinti stand pe buda. Glad that’s over with. Altfel, imi place in Control, in Energiea...

 

 

deiu stanciu

 

 

OM: 3 marci romanesti, vechi sau noi, pe care ti-ar placea sa le imortalizezi intr-un calambur:

 

DS: Am folosit deja Magura, m-am gandit la Eugenia dar ce iesea era un fel de sucking your own dick si am zis neah.

 

 

OM: Orasul Meu intr-un joc de cuvinte semnat Deiu Stanciu:

 

DS: PastOrasul Meu ne duce unde-i iarba cea mai dulce. Da, imi pare rau, a fost greu task-ul.

 

 

OM: Nu ne putem desparti pana nu ne vei dezvalui ce urmeaza pe strada ta:

 

DS: Filme, reclame, virale, joke-uri, muzica. Aici aveti niste sketch-uri, cioace video si alte regurgitari cerebrale (le puteti vedea aici). Cat timp respir vreau sa creez si sa invat despre tot si toate. Oh, and I have a puppy now. Her name is Luna and this is her song:

 

Distribuie