• Share

Retro Bucuresti: cele mai romantice case ale orasului

Retro Bucuresti: cele mai romantice case ale orasului

 

Suntem condamnati a fi vesnic impresionati si sensibilizati de estetic de frumos, iar arhitectura isi are locul regal pe lista. Daca vreti sa aveti o altfel de intalnire romantica, puteti face o plimbare prin Bucuresti, pentru a-i admira unele dintre cele mai romantice case.

 

 

case vechi romantice bucuresti 2014 

 

 

Ne incepem plimbarea geroasa fara sa ne pese prea mult de frig, pe Calea Victoriei, la Palatul Stirbei. Facem asta si pentru ca tocmai am aflat o veste trista pentru vechiul palat al balurilor de altadata: Ministerul Culturii a dat avizul construirii la doar cativa metri de cladire a unui mall si a unui complex de locuinte... Deci, bucurati-va cat mai puteti de serile dansante de la Eden

 

Cine nu a intrat niciodata in Cercul Militar nu stie ca sub aparenta austeritate a numelui si a renumelui se ascunde un decor usor baroc si romantic. In caz ca nu ne credeti, poate mergeti o data la restaurantul din cadrul cladirii.

 

Daca tot am ajuns in zona, merge sa dam o fuga si la Casa Capsa, unde se adunau altadata la discutii intelectualii vremurilor. Asa ca intram la cofetarie pentru un pachetel de visine in ciocolata, pe care le vom manca, negresit, pe strada.

 

Coboram pe Constantin Mille si ne oprim pe Brezoianu, pentru a admira Palatul Universul, unde a functionat redactia ziarului cu acelasi nume in prima jumatate a secolului XX. Apoi, pentru ca ne plac lucrurile care se asorteaza, vom merge intr-o fosta tipografie, frumoasa casa in care acum se afla Energiea si ne vom opri pret de un ceai.

 

Pana la cladirea-bijuterie a Palatului CEC nu va mai fi decat un pas, iar o masa intr-una dintre cele mai pline de istorie restaurante ale Bucurestiului, Caru' cu Bere, is a must!

 

Ne vom pierde apoi pe stradute in zona Romana - Caderea Bastiliei, apoi vom colinda un pic si pe Dacia, unde o alta casa minunata in care acum locuieste Institulul Francez ne va imbia sa ramanem la un film la Elvira Popescu.

 

Ar fi culmea sa ne oprim si sa nu ne invartim putin si pe strazile ce incep de la Piata Lahovari si duc spre Universitate. Inca o oprire: la Lente, pe General Praporgescu.

 

Si un secret: plimbarea poate reincepe cu alte stazi si alte case. Din Bucuresti.

Distribuie