• Share

Retro Bucuresti: Muzeul Cotroceni

Retro Bucuresti: Muzeul Cotroceni

Un mic oras in oras, Cotroceniul ramane partea cea mai misterioasa a Bucurestiului. Cocotat pe o colina si inconjurat de un zid impunator, aflat in vecinatatea Gradinei Botanice, domeniul a tot schimbat domnitori, regi si presedinti. Dar nici partile componente nu au ramas cu misiunea originala, ci au primit mereu alte functionalitati, in functie de vremuri si stapan (palatul domnesc, biserica, pavilionul, anexele palatului, manejul, casa grădinarului, serele, azilul Elena Doamna, etc).

 

 

muzeul cotroceni

 

 

Intreg ansamblul Cotroceni este printre noi datorita domnitorului Serban Cantacuzino, care-l ridica intre 1679 si 1681. 

 

La scurt timp dupa Revolutia din ’89 (iunie 1990), unul dintre corpurile istorice ale ansamblului devine Muzeul Naţional Cotroceni pe care, daca vrei sa-l vezi, trebuie sa ai grija sa nu-ti uiti acasa buletinul. Dar merita efortul sa-ti cari dovada identitatii dupa tine, nu vei fi dezamagit. Traseului muzeal i s-a adaugat si biserica Cotroceni, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, refăcută în totalitate intre 2008 – 2009.

 

Pana la finalul lunii ianuarie 2016, poti admira expozitia Castele si conace revitalizate pentru a descoperi cu ochii tai povestile unor adevarate comori arhitectonice existente in toata tara.

Distribuie