• Share

Retro Bucuresti: Muzeul Zambaccian

Retro Bucuresti: Muzeul Zambaccian

 

Un recent parteneriat dintre ARCEN si Muzeul National de Arta al Romaniei a scos dintr-un con de umbra unul dintre cele mai frumoase si mai valoroase muzee din Bucuresti, Zambaccian.

 

De acum inainte suntem invitati sa vizitam muzeul situat pe strada cu acelasi nume din apropierea Pietei Dorobantilor cu ajutorul unei brosuri interactive (romana-engleza) care conține o serie de întrebări, indicii şi provocări legate de exponatele din muzeu.

 

zabcaccian 

 

Aceasta a fost realizata impreună cu un grup de 25 de elevi selectați dintr-o serie de licee din București care au urmat în lunile noiembrie – decembrie cursul „Muzee de povestit mai departe. Importanța spațiului public cultural”, din cadrul proiectului educațional ARCEN „Noi suntem orașul. Voluntariat avizat”.

 

O adevarata incursiune in perioada moderna a picturii romanesti se afla in aceasta frumoasa casa care a apartinut lui Krikor Zambaccian, un om de afaceri armean, cunoscut pasionat si colectionar de arta. Muzeul a fost fondat in 1947 si contine unele dintre cele mai importante tablouri semnate Grigorescu, Luchian, Tonitza, Baba, Iser dar si obiecte de mobilier, sculpturi etc.

 

Inca de la constructia sa, casa proiectata de C.D. Galin a fost gandita si ca spatiu expozitional. Astfel ea era deschisa publicului o data pe saptamana. In zilele noastre muzeul poate fi vizitat de miercuri pana duminica contra unei taxe de 7 lei, conform urmatorului program: 11.00 - 19.00 (mai - septembrie) si 10.00 - 18.00 (octombrie - aprilie).

Distribuie