• Share

Retro Bucuresti: Revelion de altadata

Retro Bucuresti: Revelion de altadata

 

Unde sunt Revelioanele de altadata? Cele in care nu aruncam sute de lei intr-un bar in care petrecem tot anul sau in care nu aveam atat de multe oferte incat sa nu mai stim ce sa alegem...

 

revelion 2016

Erau, ce-i drept, nopti petrecute mai mult in fata programului de Varietati, la TV, dar pe alocuri asta nu s-a schimbat nici pana in zilele noastre.

 

Fiind una dintre cele mai importante petreceri ale anului, acum 50 de ani, Revelionul era intampinat cum se cuvine – de la rochiile doamnelor pana la cele mai alese bucate pe masa.

 

Chiar daca au fost momente in care prin alimentare sufla vantul, mai toata lumea avea bunici sau vecini la tara. Asa apareau si delicatesele de pe masa de Revelion, majoritatea preparate in casa din porcul sacrificat cu putin inainte de Craciun.

 

Salata beouf atent ornamentata, cea de icre sau traditionalele sarmale erau pe atunci vedetele mesei de Revelion in jurul careia se strangea intreaga familie. Coloana sonora era asigurata de programul TV care acorda atentie atat slagarelor internationale cat si perinitei.

Putin dupa miezul noptii aparea si Mos Gerila care lasa copiilor (cuminti) cadouri.

 

Incheiem intorcandu-ne in prezent nu va spunem decat ca sunt zeci de petreceri de Revelion in oras si in tara, deci nu va ramane decat sa alegeti.

Distribuie