• Share

Retro Bucuresti: Sarindar, povestea unei strazi

Retro Bucuresti: Sarindar, povestea unei strazi

 

Una dintre cele mai mici strazi din Bucuresti, Sarindar (in zilele noastre Constantin Mille) sau strada ziarelor, a avut parte de mult tumult, marcand zona unde se dadea tonul in lumea presei bucurestene.

 

strada sarindar bucuresti constantin mille

 

Marginita intr-un capat de Calea Victoriei si in celalalt de strada Brezoianu, Sarindarul era strada unde se afla redactia ziarului Adevarul pe care Constantin Mille il transforma intr-unul dintre cele mai bine cotate din tara. Trustul de presa al lui Mille rivaliza cu Universul care privea Sarindarul dinspre strada Brezoianu.


Dar unde ieseau gazetarii sa se delecteze dupa o zi intreaga prin redactii? Faceau doi pasi pana la cafeneaua Royal ori treceau strada la Capsa unde-si facea veacul Camil Petrescu. Admirau din mers Cercul Militar, pe locul caruia era construita, la final de secol XIX, o mare si frumoasa fantana, si intrau vizavi, la restaurantul Modern, unde puteau da ochii cu Eliade sau Ionesco.

 

Se mai mergea si la film la Gradina Capitol dar amutita si in paragina e gradina astazi, ca si multe altele. Palatul Universul priveste, mai nou, Sarindariul printre schelele unei renovari si numai la Modern (actualul Control) mai e zarva si poate vreo dezbatere, doua.

Distribuie