• Share

Serile Teatrului Studentesc - simbioza perfecta intre studentime si teatru

Serile Teatrului Studentesc - simbioza perfecta intre studentime si teatru

 

Se tot vehiculează de ceva vreme faptul că tinerii nu mai au niciun fel de înclinație spre cultură și că superficialitatea predomină. Ei bine, tot ei ne îndeamnă să călcăm hotărâți pragul Casei de Cultură a Studenților (CCS), iar când spun ”ei” mă refer la tinerii membri ai Sindicatului Studenților din Cibernetică (SiSC). Vă întrebați probabil care e treaba și ce se întâmplă acolo.

 

CCS găzduiește în perioada 8-12 aprilie cea de-a 15-a ediție a Serilor Teatrului Studențesc, eveniment ce își propune să apropie tinerii studenți de scena teatrului românesc, dar, în același timp, să ofere posibilitatea trupelor participante de a se afirma. Totul în mod gratuit, c-așa stă bine studenților boemi.

 

 

studenti, teatru, festival

 

 

 

Nu m-am putut abține și am dat o fugă la festival chiar luni, în prima zi. Nu prea a fost vreme de creat scenarii despre cum s-ar putea desfășura totul, așa că odată ajunsă în sală mi-am ocupat locul și am așteptat să mă las surprinsă.

 

Au avut loc 2 piese: Cerere în căsătorie de Cehov, interpretată de cei de la Ha-Ha Comedy și Vest-Est sau în Covasna pământul plânge atunci când ploua de Danni Ionescu, jucată de tinerii actori ai Teatrului Independenţilor Profesionişti.

 

Piesele de teatru au fost simpatice foc, cu doze decente de umor, dar și un substrat complex deloc de neglijat. Mi-a plăcut faptul că au fost alese în așa fel încât să distreze și să tragă de mânecă atât studentul la Finanțe, cât și pe cel de la Litere prin diverse subiecte, majoritatea inspirate din realitatea cotidiană și prezentate într-un mod ușor de digerat. Toate ca toate, dar ultima piesă de teatru care s-a folosit de 4-5 melodii ale celor de la Subcarpați ca temă muzicală a urcat ușor-ușor în top 3 ca preferințe.

 

Concluzie?

Aplauze la scenă deschisă și succes deplin la debutul celei de-a 15-a ediții a Serilor Teatrului Studențesc. A fost una din zilele în care m-am bucurat că sunt studentă și pot să particip la asemenea evenimente fără să-mi cheltui banii de abonament la RATB. La tot mai multe seri petrecute într-o atmosferă asemănătoare!

Distribuie