• Share

Slujnica - daca ai chef de filme erotice la cinema

Slujnica - daca ai chef de filme erotice la cinema
Sursa foto: Cinemagia.ro

Din 18 noiembrie, in cinema, ai ocazia sa vezi Slujnica - The Handmaiden, o drama thriller erotic in regia lui  Chan-wook Park. Este o mare ocazie sa te bucuri de erotism in vazul lumii, asa cum te-ai fi asteptat la 50 Shades of Grey, dar ai fost dezamagit. Nu spunem ca genurile se aseamana, ne referim doar la partea cu goliciuni a celor doua filme.

Probabil daca vezi traillerul inainte sa pleci la film, o sa ai crezi ca regizorul este mare fan Tarantino. Din pacate, te vei lamuri in scurt timp ca sunt doar niste vagi influente acolo.

Dar despre ce e vorba? In 1930, in Coreea, in timpul ocupatiei japoneze, Sookee (Tae Ri Kim) este angajata ca servitoare in casa unei femei nobile pe nume Hideko (Min-hee Kim). Dar servitoarea nu e chiar servitoare si stapana nu e chiar de capul ei. Sookee este de fapt o hoata de buzunare care a complotat impreuna cu un fals conte sa intre in casa nobilei, sa ii faciliteze acestuia casatoria cu ea, dupa care sa o lase fara avere si sa o inchida intr-un azil de nebuni. Hideko, in schimb, traieste in umbra unchiului ei care o foloseste ca pe o marioneta intr-o afacere cu citit carti erotice barbatilor bogati si interesati de fetisuri auditive. Lucrurile se complica cand cele doua se indragostesc una de cealalta.

Sursa foto: Cinemagia.ro

Cadrele sunt interesante si te fac sa intri intr-o atmosfera intima, in care pare cumva ca te uiti pe gaura cheii la intreaga actiune. Si clar iti place. Povestea nu este insa una in care sa nu te astepti la succesiunea evenimentelor. Stii ca cele doua vor complota impotriva complotului general, asa ca nu ramane decat sa te bucuri de scenele in care fetele isi descopera sexualitatea.

Unele elemente emotionale nu au logica. De exemplu, atunci cand Sookee este inchisa in azil in locul lui Hideko, cea din urma plange. Lucru care nu are niciun sens avand in vedere ca acestea urmau sa se revada in curand si sa fuga impreuna in lume.

In plus, scenele incarcate de sex aproape explicit pot fi deranjant de lungi. Da, am zis asta. Vestimentatia este insa delicioasa, epoca fiind redata curat si colorat.

Regizorul nu este insa de criticat, ci de bucurat, daca vrei sa te uiti la un altfel de film in cinema.

 

Distribuie