• Share

Star Wars - Rogue One cu spoilere si tot ce trebuie

Star Wars - Rogue One cu spoilere si tot ce trebuie

Inainte sa purcezi la savurarea minunatei descrieri, te previn ca s-ar putea sa gasesti aici chestii pe care, poate,  nu voiai sa le afli. Mai vreau sa stii ca ceea ce vei citi aici e doar o parere, parerea mea, de cetatean nespecializat. Dar, spre deosebire de alte pareri personale, a mea este de nestramutat. Zic asta ca sa nu te chinui sa-mi explici cat de mult gresesc :).

 Am fost la film. La Rogue One.

Al optu-lea din serie. Care de fapt, e al 4-lea in ordinea actiunii.  Adica dupa 4, 5 si 6. Care si ele-s inainte de 1, 2 si 3…

Ai inteles?

Deci au aparut episoadele 1, 2 si 3. Apoi 4, 5 si 6. A caror actiune se petrece inainte de celelalte 3. Apoi a aparut al sapte-lea care era si ultimul in ordinea actiunii. Si asta, al optu-lea, e de fapt fix la mijloc. Inainte de 4, 5 si 6.

Simplu.

Practic, mi s-a parut cel mai prost episod, din cele noua. Da stiu, sunt doar opt , dar urmatorul, care urmeaza sa apara nu poate fi mai prost. Nici daca ar juca Arsinel si cu Stela Popescu in el. Practic e imposibil.

Avem un constructor de arme, unic in univers, care sedea, asa, retras, pe o planeta oarecare. Facea agricultura, cum fac toti constructorii geniali de arme din galaxie, bineinteles, doar cei retrasi din activitate si cuprinsi de remuscari. Adica alaturi de familia lui: o sotie si o fetita. Vin imperialistii cu o propunere de colaborare, ca le curgea ceva teava pe Death Star. Mda. Pe acolo e filmul. Adica in perioada in care steaua era in faza de aprobare si design. Omul refuza la inceput, dar Orson Krennic, Directorul Cercetarii Avansate Arme, Lasere si Blastere Imperiale, insista politicos (cum il obliga functia) si ii omoara sotia. Fetita cetateanului fuge si se ascunde. Savantul nostru nemaiavand (am putea sa il scriem legat) nimic de pierdut, se duce sa faca cel mai mare laser din cosmos. Fix ca ala de la Magurele, care e cel mai mare de pe pamant. Dar mai mare. Si rotund.

N-ai primit destule spoilere? Mai avem aici.

Distribuie