• Share

Student in Regie, Moxa sau Agronomie? Iesi din camin pentru distractie si culturalizare in imprejurimi

Student in Regie, Moxa sau Agronomie? Iesi din camin pentru distractie si culturalizare in imprejurimi

 

A debutat si noul an universitar, am aflat odata cu studentii neplacut surprinsi ca au crescut taxele locurilor platite si ca cei mai optimisti boboci apropo de perspectivele de viitor sunt cei de la Agronomie. Odata calmul instalat, se vor relua cursurile dar si cursul firesc al vietii studentesti din Bucuresti. In functie de caminul in care au prins un loc, studentii au diverse posibilitati de iesit/socializat, de la cafeaua de dimineata, la masa de pranz si pana la distractia de seara.

 

 

Zona Camin Moxa

 

carturesti an universitar 2013 studenti

 

 

O sa incepem din centru, in zona Romana unde-si fac veacul studentii facultatilor de la ASE. Fiind vorba despre o zona de centru, posibilitatile de distractie, dar si de mancat in oras sunt variate. Exista si baruri scumpe, dar pot fi usor ocolite, daca stiti unde sa mergeti. Nu uitati de oferta pentru studenti de la Pizza Hut, daca vreti sa mancati intr-o zi moldoveneste va asteapta La Placinte, pe Dacia 20 si evident, cele mai mici preturi le veti avea daca veti manca cu colegii la Cantina Moxa.

 

La capitolul baruri & cafenele avem propuneri pentru toate gusturile. Pentru hipsteri exista Barul A1 din piata Amzei iar vizavi de acesta nu trebuie sa ratati un strudel de la poate cea mai buna patiserie din oras (Comteia). Nu ca am vrea sa incurajam chiulul, dar va spunem atat: chiar langa facultate, pe Caderea Bastiliei 19, exista o cafenea cu preturi student-friendly Silence Cafe. Pentru o pauza de carte, exista in zona doua dintre marile librarii ale orasului, Carturesti si Bastilia, iar pe strada George Enescu, o sa dai de libraria franceza Kyralina. Pentru clubbing se recomanda migrarea spre alte zone mai fierbinti ale orasului, Centru Vechi-Universitate si Regie.

 

 

 

Zona Camin Kogalniceanu

 

control an universitar 2013

 

 

Ne mutam la Drept la camin si ne asiguram ca stim mai intai locuri unde putem manca bine. Cantina din complex e deja celebra, dar pentru ca mai merge si o schimbare, exista si varianta Energiea, nu departe de Cismigiu (un meniu de pranz cu doua feluri e 22 lei) dar nu trebuie neglijata nici ideea unei seri ca altadata la Cercul Militar National, la preturi mai mult decat rezonabile. Nu-ti recomandam sa ocolesti Libraria Humanitas de pe Regina Elisabeta unde pe langa multe carti vei mai gasi si o mica cafenea sau seri de film gratis (ca si la vecinii lor de la Institutul Cervantes). Pentru o cafea buna, trebuie sa incerci, daca nu alegi s-o bei cu colegii in Cismigiu, cafeneaua Origo. Iar pentru distractie nu-ti dam decat trei nume si-ti garatam ca vei fi multumit atat de preturi, cat si de distractie/concerte: Expirat, Control si Londophone.

 

 

Zona Camine Grozavesti si Regie

 

pub 18 regie studenti bucuresti

 

 

E o zona in care locuiesc foarte multi studenti, de la Litere, Politehnica si pana la Medicina. Te poti astepta la multe locuri de iesit cu preturi mai mult decat decente. Pentru combinatia mancare-distractie ne gandim ca ar fi bine sa-ti pui pe lista Piranha, Pub 18  sau Pui de Urs, unde poti manca de la  pizza sau paste pana la mancare traditionala. Pentru distractie exista Maxx, Dumars, cluburi cu ani buni in spate de distractie studenteasca. Dar pentru ca nu se poate ramane tot anul universitar in cartier, in Centrul Vechi posibilitatile de distractie sunt nenumarate.

 

 

Zona Camin Leu

 

infinitea an universitar 2013 bucuresti

 

 

Leul, stie toata lumea, este la doi pasi de AFI Cotroceni, unde puteti merge sa mancati, sa vedeti un film sau chiar la patinaj, tot timpul anului. Mai exista cele doua cantine din complex si pentru ca nici Cotroceniul nu e departe, va recomandam sa cercetati zona. Veti descoperi o ceainarie mai mult decat cocheta, Infinitea, un bar unde puteti juca fussball, iar preturile sunt mici, Snatch Pub si inca unul cu seri de jazz si mancare buna, Jazz Book.

 

 

Zona Camin Agronomie

 

agronomie player studenti bucuresti

 

 

Avantajul zonei este ca sunteti foarte aproape de Herastrau, asa ca, in caz ca vremea buna se mai intoarce, nu ezitati sa mancati la pranz in parc, pe o banca la soare si ar mai fi si cantina complexului Agronomie. Daca nu ati fost inca la Muzeul Satului, e musai sa programati o vizita. In zona cluburile sunt un pic mai fitoase decat in alte parti, dar puteti merge la o seara de distractie in The Gate sau The Player. Pentru o cafea in oras, dati o sansa decorului de la Balada Bistro sau celui de la Caffe Bordo Agronomie

Distribuie