• Share

Weekend de TIFF 13: Cinematograful petrece de minune la Cluj

Weekend de TIFF 13: Cinematograful petrece de minune la Cluj

 

Clujul respira adanc pe ritm de film in acest weekend, ultimul din cea de-a 13-a editie a TIFF-ului. Toate vitrinele librariilor sunt inca garnisite cu role de film, in culorile festivalului. E soare cat cuprinde si preocuparea principala turistilor festivalieri este sa alerge pe stradutele inguste, o naveta cinefila intre Casa de Cultura a Studentilor, Cinema Flrorin Piersic si Arta. Plus pauzele de-o vorba si-un frappe la Casa TIFF.

 

 

tiff 2014 

 

 

Dupa 10 ore de tren de la Bucuresti si dorinta de a absorbi cat mai mult, de a recupera atatea zile si filme derulate si ratate, adrenalina e la cote maxime. Ritmul Clujului e insa altul, de peste tot picura calmul caselor si al oamenilor cu care schimbi in fuga o privire si o informatie.

 

Pranzul nu se poate lua decat rapid si intre doua filme. Observ totusi, cu gandul intr-o mie de parti, bunul gust si farmecul tuturor acestor curti interioare, usor ascunse si transformate in cafenele si restaurante, cu preturi cuminti care uimesc un portofel de gen bucurestean.

 

Ora 14.00. La Casa Studentilor e proiectie Philomena, r. Stephen Frears filmul care a si deschis festivalul. Drama inspirata de un caz real cu peisaje de un verde crud, irlandez si o Judi Dench cu o privire mai intensa ca niciodata.

 

Pauza de respiratie cu gandul la toate filmele ce vor urma, la Gala de Inchidere de maine, unde vom afla si castigatorii acestei editii, la concertul Marius Mihalache & Band din aceasta seara si la toate expozitiile si discutiile care rasar si izbucnesc pe la toate colturile. Cinematograful si toti impatimitii sai petrec de minune la TIFF 2014.

 

Click pe foto pentru marire

tiff 2014 tiff 2014
tiff 2014 tiff 2014

Foto: Orasul Meu

Distribuie